Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak rozruszać region ??
Autor Wiadomość
gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-04-2012, 08:52   Jak rozruszać region ??

Witam,
myślę że treść tematu mówi wiele i nie ma co ukrywać - jest kiepsko. W porównaniu z innymi regionami wypadamy słabo: mało spotów, kiepska frekwencja, mało aktywnych osób.

Bida :) motoryzacyjno-towarzyska.

Pytania do Was - użytkowników:
- co jest nie tak
- dlaczego nie jeździcie na spoty
- dlaczego nie chcecie się lub nie widzicie potrzeby udzielać się na forum/zlotach
- co można zmienić, propozycje zachęcające/uatrakcyjniające podkarpacki fanklub,
- może to moderatorzy się mała angażują ??
- może jest nudno, smętnie, za daleko, nie w czas??

Proszę o głębokie i przemyślane, szczere odpowiedzi osoby które CHCĄ: podziałać, być aktywnymi, udzielać się, rozwijać wspólnie fanklub, identyfikują się z fanklubem ;) .

z perspektywy roku:
-odbyliśmy raptem 3-4 spoty z aktywnością na poziomie średnio 5 aut, to mało - szalenie mało porównując inne podobne regiony,

- mamy jeden ogromny kapitał na plus - pomogliśmy spełnić 2 marzenia ciężko chorych dzieciaków ( w ramach akcji Mitsumaniaki Dzieciom: www.mmdzieciom.pl ) - coś czym nie może pochwalić się żaden region :) , a to myślę nie jest jeszcze koniec

kupujepolskieprodukty.pl

s1avek 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero II 2.5td
Wysłany: 21-04-2012, 09:10   

Jeśli mam być szczery to niestety ale Mitsu nie kojarzy mi się dobrze w związku z moim samochodem... auto sprzedane więc już nie mój problem. Generalnie zakładam, że gdyby nie problemy z samochodem byłbym chętny aby brać udział w spotkaniach Mitsu-podobnych.

Pozdrawiam z Jasła

chrisnewmann 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 v6 Elegance
Wysłany: 21-04-2012, 10:55   

witam,
ogólnie rzecz biorąc z mojego punktu widzenia to napewno nie można nic zarzucić moderatorom ani organizacji spotów. Jak dla mnie w większości przypadków nie odpowiadają teminy ponieważ studiuję zaocznie więc ciężko jest z mojej strony o obecność na zlotach :?
pozdrawiam :P

kuba.es 
Mitsumaniak

Auto: Civic VII 1,6 VTEC 2002
Wysłany: 21-04-2012, 17:21   

Jako były już niestety posiadacz Mitsubishi, uczestnik kilku spotów i forumowicz, i ja coś napiszę.

Miałem już w życiu kilka aut różnych marek, ale żadne z nich nie miało tak wspaniałego klubu jak Mitsu. Powiem więcej, swojego miśka kupiłem już znając ten klub i bardzo chcąc zostać jego częścią. Mnie osobiście bardzo brakuje tych przyjemnych spotów w ciekawych miejscach i w miłej atmosferze. Żadnej spiny, pełna rekreacja, nie ilość a jakość i człowiek zawsze wiedział, że zobaczy ruszy się w ciekawsze miejsce niż parking pod supermarketem we własnym mieście....

No właśnie, i tu jest jak widać problem, bo tych ludków na spotach jest coraz mniej, wiele osób pozbyło się chyba Mitsu (np. ja, trochę nie ze swojej winy może ale jednak). Natomiast w żadnym wypadku nie zgodzę się z jakimkolwiek zarzutem odnośnie słabego zaangażowania ludzi pokroju Gulgulq. to, co ten facet robił w czasach, gdy bardziej się klubowo udzielałem, zasługuje na pełny szacunek.

Moim zdaniem główny problem to dość mocne wykruszenie się samych posiadaczy miśków... Ja być może nawet chciałbym jeszcze kiedyś mieć auto tej marki, bo Carismę wręcz kochałem, ale sądzę, że i sama marka poszła w nie do końca odpowiednim kierunku i chyba najzwyczajniej nie miałbym co kupić :)

Ogólnie temat trochę przykry, ale niestety potrzebny. Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuję za spędzony razem czas!

kwazar1 
Forumowicz

Auto: Galant E16A 2.4 A/T '87
Wysłany: 21-04-2012, 21:55   

Hmm... Jak siedziałem w angli to na forum byłem codziennie, pisałem, czytałem itp. Teraz pracując tu, nie zawsze mam czas zajżeć na forum, przejżeć pocztę. I tu mam właśnie problem, bo o niektórych spotach dowiaduję się po czasie. Wcześniej nie jeździłem, bo remontowałem swoje E16A, teraz już jeździ ale jeszcze nie jest skończony.
Może cena paliwa jest dla niektórych zaporowa. Nie mam zastrzeżeń do moderatora, może jak coś to do siebie, za mało się angażuje. Obiecuję poprawę.

Na pewno nie opuszczę Mitsumaniaków, bo nigdy nie sprzedam swojego E16A!!!

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 22-04-2012, 08:37   

IMHO czasu ciągle brak więc trzeba wybierać na co przeznaczyć wolną chwilę czy na spot czy na wyścig F1 czy sesję foto itp. itd. :oops:

Kamil_Ziomek 
Mitsumaniak

Auto: EA2A 1998
Wysłany: 22-04-2012, 15:18   

To może z terminem zrobimy tak, że np. pierwsza niedziela miesiąca albo jakaś inna "niezmienna" data. Chyba że będziemy głosować np przez pierwszy albo ostatni tydzień miesiąca kiedy organizujemy zlot.

Na cenę paliwa nic nie poradzimy, ale zawsze można się ugadać z kimś kto nas może zabrać po drodze.

Ja puki co mam średnio z kasą ale już od 7 maja do pracy :)

adt81 
Mitsumaniak

Auto: Porsche Cayenne Turbo 4.8
Wysłany: 22-04-2012, 18:54   

Co do terminu to już wcześniej było ustalone że spotykamy się w ostatnią niedzielę w miesiącu lub w innym terminie jeśli wówczas wypadają jakieś święta więc nawet stała pora spotów niewiele zmienia ponieważ frekwencja była równie słaba.

Jeśli chodzi o cenę paliwa to wiadomo, że jest wysoka ale bez przesady żeby raz na miesiąc się nie pojawić ? Ja też nie śpię na kasie ale raz na miesiąc jestem w stanie wydać te kilkadziesiąt złotych na benzynę bo takie spotkania są bezcenne.

Miejsce jest jakie jest w miarę po środku - ja nie widzę przeszkód żeby pojechać gdzieś dalej ale jak pytałem niejednokrotnie czy ktoś ma inne propozycje dogodnego miejsca na spotkanie to nie było żadnych. Czy jeśli napiszę, że w przyszłym miesiącu spotykamy się np. nad Soliną, w Dębicy czy Przemyślu to przyjedzie więcej osób skoro nawet do Rzeszowa nikt się nie ruszy ? Jeśli frekwencja w innym miejscu będzie taka jak na moim pierwszym spocie w lutym 2011 gdzie było blisko 20 samochodów i staliśmy na mrozie 2h i było super to ja mogę pojechać na drugi koniec województwa i uznać że spot jest jak najbardziej udany. Dla mnie miejsce to sprawa drugorzędna liczymy się my jako ludzie i nasze pojazdy oczywiście. Nasz region ma taką specyfikę, że jesteśmy rozrzuceni na sporym terenie więc zdaję sobie sprawę, że nie możemy spotykać się tak jak to robią w bardzo dużych miastach w innych regionach ale sami przyznacie że jest bardzo ale to bardzo słabo.

Można oczywiście napisać - nie liczy się ilość ale jakość - owszem to też ale jak przez ponad rok czasu widuję dosłownie kilka tych samych osób na cały region to coś z tą naszą jakością jest nie tak. Rozumiem, szkoła, praca i inne obowiązki ale od tego jest forum żeby dyskutować i jeśli proponujemy jakiś termin i jedna czy dwie osoby napiszą, że przyjadą bądź nie to nie wiem jak jeszcze można się dostosować ? Nie możemy wszystkim dogodzić ale nawet nie mamy możliwości spróbować jeśli nikt się nie odzywa w tym temacie.

Ja mam tylko nadzieję, że to się zmieni i troszkę więcej osób utożsamiających się klubem Mitsumaniaki w naszym regionie okaże chociaż minimum zaangażowania i jednocześnie dziękuję tym którzy chociaż te kilka razy się pojawili. Tyle z mojej strony.
Był: Mitsubishi Galant 2.5V6 1998r

cyklista 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,6 Comfort
Wysłany: 23-04-2012, 14:52   

Pogoda dobra, więc pora zrobić ankietę co do terminu majowego i zdecydować czy grill czy ognisko. Miejsce się znajdzie: albo dynów, albo za kolbuszową -2 sprawdzone ogniskowe.

adt81 
Mitsumaniak

Auto: Porsche Cayenne Turbo 4.8
Wysłany: 23-04-2012, 18:05   

W porządku ale ten temat proszę rozwiń ( co to za miejscówki za Kolbuszową ?) w wątku "SPOTY Lokalne" a tutaj skupmy się na problemie który nakreślił gulgulq ok ?
Był: Mitsubishi Galant 2.5V6 1998r

lama 
Mitsumaniak
lama

Auto: BMW 120d
Wysłany: 24-04-2012, 22:41   

Ja to się może nie bedę oddzywał....
Na usprawiedliwienia nadejdzie czas...
Czekam na najblizszy temin zlotu:)
Kamil....moja obeznośc obowiazkowa więc jak co mozemy smignąć razem:)

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 28-04-2012, 10:35   

jak widzicie - 10 osób na 992 z regionu jest chętna

kupujepolskieprodukty.pl

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 29-04-2012, 14:08   

ja to pracuje prawie zawsze w niedziele... ale wiem ze niedziela to najlepszy dzien na spot.
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

hermeth 
Forumowicz

Auto: Carisma MSX/ S60 T5
Wysłany: 03-05-2012, 12:12   

Ja teraz mieszkam w woj. mazowieckim. Przyjeżdżam do Rzeszowa co 2 miesiące i rzadko trafiam na spot. Ale jak uda się zgrać to jestem zawsze chętny.

Odpowiedz do tematu