Szybkie pytanie |
Autor |
Wiadomość |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2006, 15:15 Szybkie pytanie
|
|
|
Cześć
Pytanie - jakie żarówki potrzebne są do świateł w naszych misiach? Przód to H4 i H7??? Czy ktoś używa Philisa GT 150???
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2006, 00:52
|
|
|
Witam,
Przednie reflektory H4 (mijania i drogowe) + H3 (przeciwmgielne), halogeny w zderzaku - H3. Ja używam GT 150 i jestem bardzo zadowolowy, wczesniej uzywałem Blue Vision i tez były świetne - dawały inną, bardziej białą barwę światła. Ale GT 150 są jakby mocniejsze...
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2006, 07:36
|
|
|
Dzięki za odpowiedź.
Szukałem H3 GT150 i nie znalazłem.... One wogóle występują??? nawet na stronie philipsa jest podane że występują wyłacznie H4 i H7 |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2006, 08:16
|
|
|
GT50 Philipsa są tylko H4 i H7. |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2006, 09:19
|
|
|
no to d....
a już chciałem wymienić komplet przedni a tu taka niespodzianka
co ja teraz biedny zrobię |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2006, 10:06
|
|
|
Nachbar napisał/a: | co ja teraz biedny zrobię |
Poszperałem trochę i ja osobiście zdecydowałbym się na te żarówy marki Hella. .
Są to żarówki podobne do Philips Blue Vision które miałem kiedyś w CA0 i moge polecić z czystym sumieniem. |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2006, 14:26
|
|
|
Cóz zawsze można zrobić H4 - GT150 a reszta BlueVision A na tych Hellach też jeździłem - całkiem OK chyba nawet bielsze od BV ale krótszy zasięg - przynajmiej takie miałem wrażenie...po tygodniu wróciłem do Philips -a
Pozdawiam. |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2006, 14:48
|
|
|
i tak włąśnie zrobię
2 szt. H4 - GT 150 - krótkie
2 szt. H3 - BV - długie
2 szt. W5W - BV - postojówki
NIestety ale halogenów nie mam więc na tym poprzestanę
Wiekie dzięki dla wszystkich zaangażowanych |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2006, 15:37
|
|
|
No Stary jak z takim komplecikiem wypadniesz na ulice stolicy to będziesz błyszczał że hej |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2006, 16:40
|
|
|
tak naprawdę to czekaja mnie już niedługo dwie długie podróże po polsce, które zamierzam odwalić w nocy (po zmroku) a że nogę mam ciężką wolę się dobrze zabezpieczyć. Po Wawce to można i bez świateł śmigać |
|
|
|
 |
Tomek210
Forumowicz
Auto: Sigma'96
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-12-2006, 20:54
|
|
|
Czy wszyscy macie w Sigmach reflektory starszego typu? Może ktoś ma nowsze, z gładkimi szkłami? Mam te drugie i długie są świetne, lepszych nie miałem, natomiast mijania są b.słabe. Granica światła wyraźna i odpowiednia ale jasność słaba. I tak się zastanawiam czy lepsze żarówki poprawią sytuację. Ksenon troche drogi a i niezgodny z przepisami :/
I przy okazji - ma ktoś może zbędny przełącznik regulacji położenia reflektorów? W mojej Sigmie poprzedni właściciel w jego miejsce wstawił przełącznik od gazu.. |
_________________ Sigma 24V'96r |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2006, 21:53
|
|
|
ja mam gładkie szkła od długich - i oczywiście są zajefaje ale krótkie to makabra.....
ale niestety jak ktoś pokonywał choć raz drogę z Tarnowa do Krynicy Górskiej w nocy to wie co to znaczy mieć dobre krótkie czy nie mieć. Trasa ma ok. 100 km - najszybciej pokonołam ją właśnie w nocy i to było 47 min.... ale bez dobrych krótkich to można wyłącznie się zabić a ja kocham życie
Jutro lub w środe robię zamianę starych osramów + 20% na nowy zestaw i od razu załaczę zdjęcia - będzie co porównywać.
[ Dodano: 22-12-2006, 23:36 ]
Witam,
Właśnie dzisiaj dokonała się przemiana mojej misi ze świeczki w latarkę. Wymieniłem cały przód - żarówki oczywiście i powiem wam że .... no właśnie nie wiem co mam powiedzieć. Na pewno dużo Wam powiem po powrocie po światach - tu dokładnie sprawdzę jakość żarówek i czy warto było....
Poniżej linki do fotek które zrobiłem przed i po zmianie. na fotkach nie widać dokładnie tego co ja widziałem naocznie ale jedno wam powiem na pierwszy rzut oka:
- gt 150 światło delikatnie wpadajace w odcień żółci, za to bardzo ostre i ....
- BV światło białe aż wpadające w delikatny błękit (bardzo delikatny).
stare żarówki - krótkie
stare żarówki - długie
a tu już po zmianie :
nowe żarówki GT 150
a tu połączenie GT 150 z BV (H3)
Za kilka dni powiem Wam czy naprawdę było warto robić sobie taki prezent
Pozdrawiam i życzę wszystkim spokojnych i rodzinnych Świąt Bożej Nocy |
|
|
|
 |
|