[MSS DID] proszę o pomoc w ocenie auta |
Autor |
Wiadomość |
mateo_s
Nowy Forumowicz
Auto: Focus
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-07-2012, 11:05 [MSS DID] proszę o pomoc w ocenie auta
|
|
|
witam,
mam na oku takiego MSS:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C24870402.html
i zanim zainwestuje dzień na dojazd i sprawdzenie go w aso prosiłbym o pomoc w ocenie tego egzemplarza
mocno podejrzany jest przebieg, no i nie przepadam za takimi czystymi silnikami ale więcej ze zdjęć sam nie potrafię wyciągnąć
dzięki |
|
|
|
 |
lucxxx
Forumowicz
Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 26-07-2012, 11:32
|
|
|
Autko jest jakieś stuningowane z tyłu (zderzak), na klapie brak emblematów SpaceStar i DID. trzebaby się temu przyjrzeć bliżej. Z przodu wg mnie zdecydowanie za duża szpara między maską silnika a grilem. Gałka zmiant biegów nieoryginalna.
Zwróć uwagę na lampy z tyłu bo może to tylko złudzenie optyczne ale wydaje mi się że obie są takie same a jedna powinna być z białym szkiełkiem do lampy cofania. były juz takie przypadki że ludzie dobierali je z anglików i były dwie ze światłem przeciwmgłowym. Mówiąc w skrócie mógł być dupnięty w tył.
Cena jakaś niska jak na DIDka. Ja swojego sprzedałem w sobotę za 15k z haczykiem i mam teraz moralniaka że tak tanio puściłem |
_________________ był MSS DID / jest Mazda Premacy 2.0 Sportive
 |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 26-07-2012, 14:12
|
|
|
Tył raczej dziwny - zderzak+ źle spasowana uszczelka na dole przy progu bagażnika + brak oznaczeń do tego dziwnie mi wyglądają krawędzie blach( pasta uszczelniająca ? ) na obwódce.
Dodatkowo silnik niby suchy a widać plamkę świeżą pod przodem - jak dla mnie z węża chłodnicy?
Szpara faktycznie jak się porównuje z innymi większa i dodatkowo widać uszczelki nad światłami. W innych poliftach tego nie mm.
Więcej ze zdjęć nie widzę. |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
mateo_s
Nowy Forumowicz
Auto: Focus
|
Wysłany: 27-07-2012, 14:58
|
|
|
dzięki za odpowiedzi
strzelona klapa by mi nie przeszkadzała, w końcu auto ma prawo mieć przygody po 9 latach, ale w ogłoszeniu jest bezwypadkowy co mi każe "z dystansem" przyjąć pozostałe zapewnienia z ogłoszenia
jesli chodzi o cenę... widzę że promieniu 200km od Krakowa, tylko 1 egzemplarz MSS DID kosztuje więcej niż 15k - (swoją drogą tylko jeden ma tez przebieg większy niż 200kkm ) |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 27-07-2012, 15:39
|
|
|
Ta... standardowe licznikowe 170-180 tys. jak z rocznika statystycznego albo tabelki Eurotaxu czy czegoś tam.
Przyszło mi do głowy, że jak ktoś zderzak zmieniał to coś tam kombinował ale to grubymi nićmi szyta teoria. Jak nie masz pod nosem to odpuść |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
lucxxx
Forumowicz
Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 27-07-2012, 21:35
|
|
|
mateo_s napisał/a: |
jesli chodzi o cenę... widzę że promieniu 200km od Krakowa, tylko 1 egzemplarz MSS DID kosztuje więcej niż 15k - (swoją drogą tylko jeden ma tez przebieg większy niż 200kkm ) |
to pewnie mój bo jeszcze ogłoszenia nie ściągnąłem |
_________________ był MSS DID / jest Mazda Premacy 2.0 Sportive
 |
|
|
|
 |
|