|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.0V6] zuzycie oleju. |
Autor |
Wiadomość |
Aussie
Mitsumaniak

Auto: Pajero Exceed 3.5 V6 2003r.
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 12-08-2012, 11:24 [3.0V6] zuzycie oleju.
|
|
|
Witam wszystkich po długiej przerwie. Ostatnio wymieniłem swojego starego Miśka II na nowszy III z 2003 (Exeed). Zrobiłem typowy serwis - olej, płyny itp. Auto przejechało 5 tys i jak sprawdziłem poziom oleju to był zaraz poniżej minimum. W instrukcji jest wzmianka że pewne zużycie oleju jest normalne - ale jakie?
Czy wasze miśki biorą olej? I ewentualnie w jakich ilościach? Generalnie czy w tym modelu takie zużycie jest w normie czy powinienem zacząć się martwić:) |
|
|
|
 |
kriss499
Forumowicz
Auto: Pajero 3.2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2011 Posty: 56 Skąd: darłowo
|
Wysłany: 12-08-2012, 21:36
|
|
|
producenci aut dopuszczeją zużycie z zasady 0,5l na 1000km a gdzieś czytałem że nawet 1l ale to już chyba by przesada była mój bierze minimalnie, między wymianami dolewam może z 1l w sumie.. |
|
|
|
 |
Aussie
Mitsumaniak

Auto: Pajero Exceed 3.5 V6 2003r.
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 13-08-2012, 00:44
|
|
|
kriss499 napisał/a: | producenci aut dopuszczeją zużycie z zasady 0,5l na 1000km a gdzieś czytałem że nawet 1l |
No to wygląda że się mieszcze w normie:) Mam 5000 przejechane po wymianie i nie sądze żebym potrzebował więcej niż 1-1,5L dolewki. No ale dziś dopiero będę uzupelnial więc się okaże:)
Dzięki za info |
|
|
|
 |
|
|