Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Instalacja LPG w Białymstoku
Autor Wiadomość
Arktic 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 4g63
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-08-2012, 11:47   Instalacja LPG w Białymstoku

Witam wszystkich forumowiczów i forumowiczki, jakiś czas temu zacząłem się zastanawiać nad założeniem gazu do Lancera(czy powinienem/czy się opłaca/gdzie to zrobić) ostatecznie po rozmowach ze znajomymi, którzy takowe instalacje posiadają uznałem ,że warto tylko trzeba znaleźć dobry warsztat i jako pierwszy przyszedł mi do głowy serwis AC na 27-lipca potem usłyszałem dobre opinie o warsztacie STAGMAG (gdzieś na trasie na Bobrowniki) i tu prośba o waszą pomoc czy ktoś z was zakładał może w tych warsztatach gaz albo zna kogoś(z bliskiego otoczenia a nie kumpla-kumpla-wujka...brata:D) i mógł by podzielić się informacjami nt. montażu, fachowości mechaników lub innych spostrzeżeń. Szukałem już w necie opinii o różnych warsztatach i z tego co znalazłem to te dwa są najsensowniejszą ofertą w naszym mieście, ale zawsze warto poznać opinie Watachy ;)
Z góry dzięki za porady/odpowiedzi 8)

marycjusz 
Mitsumaniak
marycjusz

Auto: SIGMA 3.0 V6 24v
Wysłany: 29-08-2012, 15:22   

Poprzedni właściciel mojego gala serwisował założoną w nim instalkę LPG w STAGMAGu właśnie (sama instalacja założona zupełnie gdzie indziej, poza Białym) i polecał mi żebym własnie do nich jeździł jakby były jakieś problemy, ponoć chłopaki kumate, ale jeszcze nie byłem u nich bo problemów brak :)
SIGMA KOMBI 1993, 3.0 V6 12v, 170KM (Brat)
DIAMANTE KOMBI 1995 3.0 V6 12v,170 KM (BRAT)
Duży Polski Fiat :) (brat)

Galant E56A USA, 1993, 2.4 DOHC 160 KM sprzedany dla WillyTheThird
Mój były Galant E54A 2.0 V6 1995 M/T (Sprzedany)
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=70368

Fiatolot : http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

Mythicus 
Nowy Forumowicz

Auto: Honda Civic (od jutra Galant)
Wysłany: 29-08-2012, 15:49   

AC na 27-ego lipca to mój prawie sąsiad i słyszałem wiele dobrego (sam właściciel ma Hummera zrobionego "u siebie"),ale ja osobiście polecę warsztat Alex w Kleosinie na Zambrowskiej z instalacją Optimy. Co do fachowości AC to tylko tyle co słyszałem a temat STAGMAGa jest mi kompletnie obcy. Co się zaś tyczy instalatorów z Alexa,to full profeska. A tak z ciekawości jaki Lancerek? Może gdzieś na białostockich drogach widziałem :) .

Arktic 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-08-2012, 16:03   

Srebrny sedan 2.0 w wersji sport niestety wczoraj brat rozwalił mi cały przód na barierce:/ i teraz poszukuję klapki od spryskiwacza reflektorów (resztę już znalazłem :) ) cena w serwisie powala 310 zł:o za kawałek plastiku a na allegro brak zamienników w rozsądnych cenach :/ jak naprawię to będzie można zorganizować mały spocik ale nie o tym temat więc koniec OT dzięki za porady nt. AC z tego co wyczytałem to STAGMAG jest serwisem partnerskim AC ale skoro o AC są dobre opinie to chyba podjadę do nich nawet jeśli miało by to kosztować parę złotych więcej 8)

Jakubos 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6 '97
Wysłany: 31-08-2012, 01:00   

Mogę polecić STAGMAG na wylocie na bobrowniki. Mimo iż nie mam instalacji LPG w galu, słyszałem o nim dobre opinie od znajomych ;)

Arktic 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-08-2012, 11:35   

Dzięki za informacje. Może ktoś jeszcze się wypowie nt. tych zakładów, bo jeszcze się waham nad zakładaniem podtlenku lpg nigdy nie miałem takiej instalacji we własnym aucie, ale z opinii znalezionych na forum wynika ,że jeśli zrobi to fachowiec to nie ma później problemów, to samo mówią moi znajomi :D

cool275 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Wysłany: 20-02-2013, 16:29   

AC STAG, dobry, bo producent wie jak swoje podzespoły zamontować, ale dość długie kolejki..

A osobiście, to polecam Alexa w Kleosinie, fachowa obsługa, dobra cena, objeździłem kilka warsztatów i zdecydowanie polecam Kleosin :D

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 20-02-2013, 19:01   

O polecanych czy też nie warto poczytać tutaj http://lpg-forum.pl/warsztaty-lpg.html
Sorry, nie zauważyłem, że temat praktycznie dawno nie ruszany.

lppbgn 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
Wysłany: 21-02-2013, 09:42   

Ja polecam na ul. Matejki 45. Gość został mi polecony i w 100 % jestem zadowolony zarówno z instalacji, jak i z późniejszej współpracy. Znam wiele osób, które u niego montowały i wszyscy zadowoleni.

Odpowiedz do tematu