Instalacja LPG w Białymstoku |
Autor |
Wiadomość |
Arktic
Mitsumaniak
Auto: Lancer 4g63
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-08-2012, 11:47 Instalacja LPG w Białymstoku
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów i forumowiczki, jakiś czas temu zacząłem się zastanawiać nad założeniem gazu do Lancera(czy powinienem/czy się opłaca/gdzie to zrobić) ostatecznie po rozmowach ze znajomymi, którzy takowe instalacje posiadają uznałem ,że warto tylko trzeba znaleźć dobry warsztat i jako pierwszy przyszedł mi do głowy serwis AC na 27-lipca potem usłyszałem dobre opinie o warsztacie STAGMAG (gdzieś na trasie na Bobrowniki) i tu prośba o waszą pomoc czy ktoś z was zakładał może w tych warsztatach gaz albo zna kogoś(z bliskiego otoczenia a nie kumpla-kumpla-wujka...brata:D) i mógł by podzielić się informacjami nt. montażu, fachowości mechaników lub innych spostrzeżeń. Szukałem już w necie opinii o różnych warsztatach i z tego co znalazłem to te dwa są najsensowniejszą ofertą w naszym mieście, ale zawsze warto poznać opinie Watachy
Z góry dzięki za porady/odpowiedzi |
|
|
|
 |
marycjusz
Mitsumaniak marycjusz
Auto: SIGMA 3.0 V6 24v
|
Wysłany: 29-08-2012, 15:22
|
|
|
Poprzedni właściciel mojego gala serwisował założoną w nim instalkę LPG w STAGMAGu właśnie (sama instalacja założona zupełnie gdzie indziej, poza Białym) i polecał mi żebym własnie do nich jeździł jakby były jakieś problemy, ponoć chłopaki kumate, ale jeszcze nie byłem u nich bo problemów brak |
_________________ SIGMA 1992, 3.0 V6 24v, 205 KM
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=85062
Subaru Forester S Turbo 1999, 177 KM
SIGMA KOMBI 1993, 3.0 V6 12v, 170KM (Brat)
DIAMANTE KOMBI 1995 3.0 V6 12v,170 KM (BRAT)
Duży Polski Fiat (brat)
Galant E56A USA, 1993, 2.4 DOHC 160 KM sprzedany dla WillyTheThird
Mój były Galant E54A 2.0 V6 1995 M/T (Sprzedany)
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=70368
Fiatolot : http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
 |
|
|
|
 |
Mythicus
Nowy Forumowicz
Auto: Honda Civic (od jutra Galant)
|
Wysłany: 29-08-2012, 15:49
|
|
|
AC na 27-ego lipca to mój prawie sąsiad i słyszałem wiele dobrego (sam właściciel ma Hummera zrobionego "u siebie"),ale ja osobiście polecę warsztat Alex w Kleosinie na Zambrowskiej z instalacją Optimy. Co do fachowości AC to tylko tyle co słyszałem a temat STAGMAGa jest mi kompletnie obcy. Co się zaś tyczy instalatorów z Alexa,to full profeska. A tak z ciekawości jaki Lancerek? Może gdzieś na białostockich drogach widziałem . |
|
|
|
 |
Arktic
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-08-2012, 16:03
|
|
|
Srebrny sedan 2.0 w wersji sport niestety wczoraj brat rozwalił mi cały przód na barierce:/ i teraz poszukuję klapki od spryskiwacza reflektorów (resztę już znalazłem ) cena w serwisie powala 310 zł:o za kawałek plastiku a na allegro brak zamienników w rozsądnych cenach :/ jak naprawię to będzie można zorganizować mały spocik ale nie o tym temat więc koniec OT dzięki za porady nt. AC z tego co wyczytałem to STAGMAG jest serwisem partnerskim AC ale skoro o AC są dobre opinie to chyba podjadę do nich nawet jeśli miało by to kosztować parę złotych więcej |
|
|
|
 |
Jakubos
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6 '97
|
Wysłany: 31-08-2012, 01:00
|
|
|
Mogę polecić STAGMAG na wylocie na bobrowniki. Mimo iż nie mam instalacji LPG w galu, słyszałem o nim dobre opinie od znajomych |
|
|
|
 |
Arktic
Mitsumaniak
|
Wysłany: 31-08-2012, 11:35
|
|
|
Dzięki za informacje. Może ktoś jeszcze się wypowie nt. tych zakładów, bo jeszcze się waham nad zakładaniem podtlenku lpg nigdy nie miałem takiej instalacji we własnym aucie, ale z opinii znalezionych na forum wynika ,że jeśli zrobi to fachowiec to nie ma później problemów, to samo mówią moi znajomi |
|
|
|
 |
cool275
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant EA2A
|
Wysłany: 20-02-2013, 16:29
|
|
|
AC STAG, dobry, bo producent wie jak swoje podzespoły zamontować, ale dość długie kolejki..
A osobiście, to polecam Alexa w Kleosinie, fachowa obsługa, dobra cena, objeździłem kilka warsztatów i zdecydowanie polecam Kleosin |
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
|
|
|
|
 |
lppbgn
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
|
Wysłany: 21-02-2013, 09:42
|
|
|
Ja polecam na ul. Matejki 45. Gość został mi polecony i w 100 % jestem zadowolony zarówno z instalacji, jak i z późniejszej współpracy. Znam wiele osób, które u niego montowały i wszyscy zadowoleni. |
|
|
|
 |
|