Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Auto Assistance
Autor Wiadomość
Woluś 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 GLSi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-09-2012, 13:47   Auto Assistance

Witam serdecznie, z tego co szukałem nie znalazło mi takiego tematu, a jestem w potrzebie.

Otóż jadę za granicę swoim miśkiem, dokładnie do Francji, jest to kawał drogi, więc przydało by się Auto Assistance w razie potrzeby. Teraz dochodzi kolejna kwestia jaka firma ubezpieczy na już? No i żeby ubezpieczyła bez OC w tej firmie.

Z tego co się dowiadywałem mBank ubezpiecza, ale od kolejnego miesiąca.
Link 4, Proama wszędzie tam trzeba mieć OC.
PTU nie można się dodzwonić.
PZU trzeba wykupić na rok.

Znacie jakąś firmę która ubezpieczyła by auto na powiedzmy docelowo miesiąc od 10tego września?

No i kolejna sprawa auto jest już 15sto letnie, wiem że niektóre firmy ubezpieczają tylko auta max 10cio letnie.

Pozdrawiam!

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 06-09-2012, 13:58   

Woluś napisał/a:
15sto letnie

i tu będzie problem - mi przy 13 letnim Legnumie chcieli dać tylko Assistance wypadkowe, mimo że miałem pełne podczas ubezpieczania rok wcześniej

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Sticker 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 kombi 97
Wysłany: 07-09-2012, 13:19   

Zobacz na aukcje:
http://allegro.pl/karta-a...2561539082.html
Assistance bez ograniczenia wieku pojazdu.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 07-09-2012, 15:08   

Holowanie na 75 km - jakiś żart

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 07-09-2012, 21:12   

najbardziej boli to "na już"
może ADAC?

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 07-05-2013, 14:57   

Witam.
Widzę, że od czasu ostatniego posta minęło ponad pół roku, ale mam podobne pytanie, więc nie będę zakładał nowych tematów tylko odświeżę ten.

Mam zamiar się wybrać do Chorwacji na wakacje, oczywiście moim Spejsem. Auto 10lat skończy w grudniu 2013 (może jest to jakaś okoliczność łagodząca :-)

Szukam Assitance które zapewni mi:
- w razie unieruchomienia auta holowanie do Polski (holowanie 300km do niczego nie potrzebne, bo co mi za różnica jeśli jestem 1500km od domu)
- w razie odholowania auta do Polski jakieś auto zastępcze na dokończenie wakacji lub chociaż pokryje koszty podróży powrotnej do kraju
- pokryje koszty naprawy ewentualnej usterki w aucie
- zapewni nocleg mi i pasażerom w razie awarii

tyle mi przychodzi do głowy

Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie, to proszę także o porady jakie dodatkowe opcje takiego ubezpieczenia warto wykupić a jakie są zbędne.

Z Adac znalazłem na stronie http://www.starter24.pl/sprawdz-i-kup-comfort.html niestety tam opcja holowania bez limitu do miejsca zamieszkania obejmuje tylko Polskę, a w Europie tylko 100km.

Trochę lepiej jest w przypadku AXA bo holowanie do 250km i sprowadzenie auta do kraju - limit 800km, ale przy skrajnym pechu to i tak nie spełni swojego zadani.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 07-05-2013, 16:22   

RaVciO napisał/a:
Szukam Assitance które zapewni mi:
- w razie unieruchomienia auta holowanie do Polski (holowanie 300km do niczego nie potrzebne, bo co mi za różnica jeśli jestem 1500km od domu)
Wątpię czy takie coś znajdziesz :?
Poniekąd to mija się z celem bo w razie awarii i tak auto musisz naprawić więc jaki jest sens holować 1000 km, płacić za powrót klienta do kraju, jakiś nocleg, auto zastępcze.... itd.
Lepiej (taniej, choć pewnie nie zawsze) naprawić auto na miejscu i niech klient dokończy podróż :)

Zobacz moto-assistance w PZU - jest to ubezpieczenie na 1 rok (zdaje się, że nie ma krótszych okresów). Brałem to jadąc w ub. roku na moto ale żeby coś powiedzieć o szczegółach to musiałbym poczytać. Mnie chodziło głównie o jakąś awarię typu "kapeć", żeby ktoś mnie zaholował do warsztatu i naprawił oponę.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

steve161 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
Wysłany: 09-03-2016, 09:23   

Minęło już dużo czasu od ostatniego posta więc pozwolę sobie odświeżyć temat.
Wybieram się w tym roku Carismą do Rzymu. Auto ma 16 lat, wiadomo będzie dobrze przygotowane do podróży no ale to tylko auto i zawsze może się coś zepsuć. Dlatego też chciałbym wykupić jakieś dobre ubezpieczenie assistance. Najważniejsze żeby nie miało limitu wieku auta no i jak najlepszą pomoc w ramach tego ubezpieczenia. Wchodzi tez opcja wykupu razem z OC. Słyszałem tez że jest dobre ubezpieczenie ADAC na Europę, czy ktoś miał je może wykupione?
Z góry dzięki za pomoc.

Odpowiedz do tematu