kupno mitsubishi lancera |
Autor |
Wiadomość |
mitsu2012
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-11-2012, 21:55 kupno mitsubishi lancera
|
|
|
witam jestem nowy na tym forum wiec prosze o wyrozumiałosć jesli post juz istnieje. przymierzam sie do kupna auta padło na mitsubishi lancera 2.0 kombi 2003r. chciałbym sie dowiedziec jak najwiecej na temat tych aut a wiec:
rozrząd łańcuch czy pasek
realne spalanie tego auta
słabe punkty tego samochodu
awaryjność
no i czy warto kupic to auto |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 08-11-2012, 10:50
|
|
|
Witam
A przeglądałeś inne tematy na temat tego samochodu?
1. pasek
2. średnie 8-12
3. ...
4. ...
5. tak |
|
|
|
 |
Arktic
Mitsumaniak
Auto: Lancer 4g63
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Lut 2012 Posty: 106 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 08-11-2012, 11:55
|
|
|
Hej,
3.Powinieneś przejrzeć dział CS0 tam masz wszystko o słabych pkt. (chociaż nie ma ich zbyt wiele)
4.Wszystko zależy od auta które kupisz. Pamiętaj ,że nie kupujesz nowego samochodu. Jak zawsze gdy kupisz zajeżdżone to będziesz miał problemy, jak kupisz w dobrym stanie to zapewne będziesz zadowolony.
5.Tu też wszystko zależy na co liczysz, jeśli na milion świecących przycisków, sylwetkę auta za którą wszyscy będą się oglądać to raczej nie (choć za mną czasem się ktoś obejrzy) a jeśli chcesz sobie sprawić solidne auto, stosunkowo mało awaryjne to CS0 jest moim zdaniem dobrym wyborem. Przede wszystkim zanim się zdecydujesz i zaczniesz zadawać kolejne pytania to przekop forum bo jest tu wszystko wystarczy poszukać
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-11-2012, 12:15
|
|
|
Arktic napisał/a: |
5.Tu też wszystko zależy na co liczysz, jeśli na milion świecących przycisków, sylwetkę auta za którą wszyscy będą się oglądać to raczej nie (choć za mną czasem się ktoś obejrzy) a jeśli chcesz sobie sprawić solidne auto, stosunkowo mało awaryjne to CS0 jest moim zdaniem dobrym wyborem.
|
A mnie się jeszcze wydaje, że warto pochwalić samochód za "starą szkołę" (oczywiście jak ktoś na to zwraca uwagę) między innymi wspomaganie hydrauliczne, gaz na lince, dźwignia zmiany biegów na cięgnach (precyzyjna) itd itp. Do tego świetnie się trzyma drogi... i ma bardzo elastyczny silnik (2.0). Co czyni to auto bardzo przyjemnym w prowadzeniu co w tym roczniku i w podobnej cenie naprawdę ciężko znaleźć u konkurencji.... Myślałem na co można by zmienić i takich elementów nie znalazłem w innych samochodach (zakładając rocznik i cenę podobną).... |
|
|
|
 |
Arktic
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-11-2012, 18:02
|
|
|
krzychu napisał/a: | A mnie się jeszcze wydaje, że warto pochwalić samochód za "starą szkołę" (oczywiście jak ktoś na to zwraca uwagę) między innymi wspomaganie hydrauliczne, gaz na lince, dźwignia zmiany biegów na cięgnach (precyzyjna) itd itp. Do tego świetnie się trzyma drogi... i ma bardzo elastyczny silnik (2.0). Co czyni to auto bardzo przyjemnym w prowadzeniu co w tym roczniku i w podobnej cenie naprawdę ciężko znaleźć u konkurencji.... Myślałem na co można by zmienić i takich elementów nie znalazłem w innych samochodach (zakładając rocznik i cenę podobną).... |
Prawda no i zabezpieczenie antykorozyjne jest ok (przynajmniej u mnie) nie ma grama rdzy co mnie bardzo cieszy szczególnie jeśli chodzi o podwozie mam jeszcze nawet fabryczne zabezpieczenie podłogi i dzięki temu gdy patrzę na fordy znajomych z podobnego rocznika to na mojej twarzy pojawia się szeroki banan , chociaż jeśli chodzi o sam lakier to są opinie ,że jest on średni(za miękki czy coś) ale ja nie narzekam.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mitsu2012
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-11-2012, 23:04
|
|
|
a jesli chodzi o silnik jak z jego moca czy te 136 koni czuc cz jego osiągi są srednie dokładnie chodzi o ot jak sie zbiera uwazam ze jak na podwójnym wałku powinno byc ok ale znam autka których 150 koni nie czuc pod maską |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-11-2012, 09:02
|
|
|
mitsu2012 - silnik moim zdaniem to bardzo mocna strona tego samochodu. Dużo bardziej elastyczny od tego 1,8 MIVEC w nowym Lancerze. Ciągnie bardzo ładnie (jak na benzynę) już od 2 tys, a kończy na 7 tys.... Co sprawia niezłą frajdę. Np. można wyprzedzać na 3-jce od 40km/h do 140km/h a potem nawet za bardzo nie używać hamulca tylko puścić gaz Mnie wystarcza, przy większej mocy przydało by się 4x4. Jak mało to zawsze jeszcze były Lancery z 2,4 MIVEC z USA. |
|
|
|
 |
mitsu2012
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-11-2012, 20:09
|
|
|
a jak z braniem oleju?? i za ile mozna takie autko kupic |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 13-11-2012, 20:38
|
|
|
mitsu2012 - a czemu pytasz o olej? Coś tam ubywa, ale od max to min mniej więcej 10 tys. |
|
|
|
 |
Arktic
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-11-2012, 15:22
|
|
|
U mnie oleju nie bierze, a przynajmniej nie jest to zauważalne na bagnecie(parkuję i sprawdzam na równym podłożu) co do mocy to trzeba pamiętać ,że nie ma w tym silniku turbo i wgniatać w fotel raczej nie będzie za to przyspiesza płynnie i efektywnie, jak napisał krzychu ciągnie od samego dołu, nie jest wyżyłowany(z czego się bardzo cieszę bo nie jestem fanem downsizingu) i podejrzewam ,że między innymi dlatego z silnikiem nie ma większych kłopotów.
Za ile można kupić?
Wskocz na allegro itp. i będziesz widział przedział cenowy zadbane auta zazwyczaj są droższe,co nie znaczy ,że nie znajdziesz czegoś fajnego w przystępnej cenie(chociaż takie sytuacje to raczej wyjątki ). Tak czy inaczej jeśli już coś sobie wypatrzysz to dobrze prześwietl auto zanim kupisz, niby banał ale jednak warto przypomnieć.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mitsu2012
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-11-2012, 21:01
|
|
|
pytam o olej bo wiem ze cos tam biora ale to wiele samochodow tak ma hondy mają tak ze jak sie jezdzi normalnie to od zmiany do zmiany nic a jak sie jezdzi na wyzszych obrotach to troszke oleju biorą. toyoty celica poniewaz czytałem ze biorą olej i to nie mało chociez nie ukrywam podoba mi sie to autko równiez. Szukam okazji do kupienia a njlepiej chciałbym sprowadzic, a jestem przekonany ze co japoniec to japoniec uwazam ze sa to wdzieczne autka. no a na marginesie samego forum- zapytałem o coś co juz gdzies widnieje na forum a jednak sa tu ludzie którzy potrafią pomóc i wyczerpująco odpowiedziec na moje pytania czego nie moge powiedziec o wielu innych forach WIELKIE DZIEKI |
|
|
|
 |
dziadzunio
Nowy Forumowicz
Auto: KOMBI 2.0 SPORT
|
Wysłany: 18-11-2012, 20:55 Lancer 2.0
|
|
|
Ja mam 2.0. Tu jest tak samo, jak się nie szaleje z obrotami to nic nie bierze,
a jak jeździ się na czerwonym to bierze, i to jest normalne, trzeba kontrolować.
Samochody są zupełnie bezawaryjne, i szczerze polecam.
ps. ja akurat muszę sprzedać swojego ze względów finansowych, co prawda oczekuję ceny powyżej średniej na allegro bo mój jest lepszym stanie niż średnia na allegro, ale za to jest pewny i bezawaryjny -jestem z pomorskiego i zapraszam Ciebie na jazdę próbną. |
|
|
|
 |
juar_78
Forumowicz
Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
Pomógł: 7 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Posty: 461 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 18-11-2012, 22:21 dziadzunio
|
|
|
Który rok i jaki przebieg ? |
|
|
|
 |
mitsu2012
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-11-2012, 23:23
|
|
|
chodzi mi o 2 litrowy motor rok 2001 -2003 jesli chodzi o przebieg to jak najmniejszy oczywiscie nie krecony |
|
|
|
 |
pablini
Forumowicz
Auto: Lancer 2,0 2003
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Wrz 2012 Posty: 48 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-12-2012, 20:00
|
|
|
odnośnie mocy to zależy czym jeździsz teraz czy ostatnio jeździłeś. Moim poprzednim samochodem było Volvo V40 z silnikiem 200KM to mogę śmiało powiedzieć, że 136KM w Lancerze to mało. Ale z drugiej strony jak się przesiadasz ze słabszego samochodu to pewnie będzie wystarczająco szybki. |
|
|
|
 |
|