Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z odpaleniem (WTRYSKIWACZE)
Autor Wiadomość
lays22 
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-11-2012, 21:37   problem z odpaleniem (WTRYSKIWACZE)

Słuchajcie mam problem z moją Carisma, otóż tydzień temu wymieniłem u mechanika końcówkę wtryskiwacza sterującego bo tylko z niego lało a pozostałem były ok. Wymieniałem ponieważ przy odpalaniu samochodu na zimno kopcił białym dymem że mógłby robić za race dymne a na ciepłym silniku raz kopcił a raz nie, dlatego wymieniłem.
Jednak po wymianie tej końcówki teraz mam problemy z odpalaniem z rana w chłodniejsze noce (samochód stoi w garażu) jest kłopot z odpaleniem muszę kilka razy odpalać i na początku "rzuca" silnikiem i próbuje gasnąć i też kopci na biało. Przy odpalaniu na ciepłym silniku też czasem kopci a czasem nie. Dodam jeszcze, że jak silnik jest rozgrzany to czasem na wolnych obrotach silnik drga i wtedy obrotu delikatnie spadają na chwilę.
NIe wiem czy możę być to przyczyną ale dodam że oryginalna podkładka od sterującego wtryskiwacza się zgubiła i mechanik dał 2 inne miedziane.
Jeszcze dodam że przed wymianą końcówki przy wymianie oleju wlałem 4 l a jak zmieniałem właśnie przed tą wymianą końcówki spuśicłem ok 6l, tak jakby ropa dostawała się do oleju.

Proszę doradzcie mi co z tym zrobić bo to jest denerwujące i szkoda mi mojego samochodu.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 18-11-2012, 22:17   

A po wymianie końcówki wtryskiwacza były wyregulowane jego parametry takie jak np ciśnienie otwarcia, etc :?:
lays22 napisał/a:
NIe wiem czy możę być to przyczyną ale dodam że oryginalna podkładka od sterującego wtryskiwacza się zgubiła i mechanik dał 2 inne miedziane.
Nowa podkładka kosztuje 6zł zaoszczędziliście po byku :P
lays22 napisał/a:
Jeszcze dodam że przed wymianą końcówki przy wymianie oleju wlałem 4 l a jak zmieniałem właśnie przed tą wymianą końcówki spuśicłem ok 6l, tak jakby ropa dostawała się do oleju.
Widocznie gdzieś się dostaje i rozrzedza olej, aby się upewnić czy jest tam ropa wystarczy powąchać
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

lays22 
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma
Wysłany: 18-11-2012, 23:46   

robertdg napisał/a:
A po wymianie końcówki wtryskiwacza były wyregulowane jego parametry takie jak np ciśnienie otwarcia, etc :?:

Tego to nie wiem, ale wtryskiwacz był sprawdzany na maszynie i było ok. A to może być taka przyczyna?
Cytat:
Nowa podkładka kosztuje 6zł zaoszczędziliście po byku :P

Nie chcieliśmy oszczędzać tylko była już późna godz i sklepy były pozamykane:D

[ Dodano: 20-11-2012, 18:17 ]
ktoś jeszcze coś podpowie??

Odpowiedz do tematu