|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Brak mocy dziura w katalizatorze |
Autor |
Wiadomość |
Grand
Forumowicz
Auto: Carisma 95r 1.6 90KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-11-2012, 20:34 [Cari 1.6] Brak mocy dziura w katalizatorze
|
|
|
Witam,
Ostatnio pojawił mi się taki problem a mianowicie Cari straciła moc podejrzewałem przewody i świece bo co prawda zakładałem nowe 10 tyś km świece z ngk a przewody janmora ( okazało się że miały przebicie) założyłem od colcika i problem mi nie ustał. silnik stracił moc. w Międzyczasie w katalizatorze zrobiła mi się dziura...... dziś chcąc zaprowadzić go na komputer po kilku dniach bez odpalania nie chciał w ogóle wejść na obroty...po pewnym czasie udało mi się ją wkręcić i po dosłownie 1 min zauważyłem że kolektor wydechowy jest dosłownie rozgrzany jak żarówa, świeci się na czerwono a obroty udało mi się do 5 tys wkręcić.
Gdzieś na forum przeczytałem że może być taki słaby od zapchanego wylotu, podejrzewam że rozleciał się katalizator. Jeżeli dobrze rozpoznałem problem to wina leży po stronie katalizatora......tylko mam pytanie odnośnie zamiany katalizatora na strumienicę i podłączenie czujnika. Widziałem na alegroszu strumienice ( katalizatora nie spotkałem więc nikłe szanse aby udało mi się go kpić a na nowego mnie nie stać) czy nie ma żadnych problemów z podłączeniem sondy do katalizatora czy jednak szukać jakiegoś używanego? |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|