|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] potrzebna pomoc check engine |
Autor |
Wiadomość |
tomcio0200
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 19td 1997
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-01-2013, 11:10 [Cari 1.9TD] potrzebna pomoc check engine
|
|
|
witam mam mały problem a mianowicie zapala się kontrolka check engine na wolnych obrotach chwile po ruszeniu lub przytrzymaniu gazu na trochę wyższych obrotach gaśnie i zapala się po kilkunastu sekundach jak obroty spadną. Samochód po nocy cięzko odpala tzn. dłuugo trzeba kręcić i za 2-3 razem dopiero łapie jak trochę pochodzi to w ciągu dnia nie ma problemu z odpaleniam nawet jak trochę postoji
Błędy jakie wyklikałem
16-czujnik położenia wału korbowego
17-czujnik ruchu iglicy
24 i 25 -przekaźnik świec żarowych
53,54-przekaźnik świec żarowych
przekaźnik sprawdziłem i sprawny wtrysk sterujący sprawdzony i sprawny co może powodować zapalanie się tej kontrolki i problemy z odpaleniem |
|
|
|
 |
Jaro1974
Mitsumaniak Outsilverman ;-)

Auto: O1 bez T, EA5A i moto
Pomógł: 57 razy Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 20739 Skąd: Z outlandera ;-) LRY ;-)
|
|
|
|
 |
tomcio0200
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 19td 1997
|
Wysłany: 06-01-2013, 15:20
|
|
|
z odpaleniem juz nie mam problemu 3 świece były walnięte po wymianie kompletu nie ma problemu z uruchomieniem teraz tylko ta kontrolka.
może problemem jest elektrozawór pompy "cieknie" miałem nowy to go zareklamowałem bo cykał tylko na sucho po zamontowaniu cykał tylko przed pierwszym uruchomieniem silnika później już nie a kontrolka zapalała się zaraz po uruchomieniu i trzeba było długo jechac by zgasła. więc założyłem stary "cieknący" i problem z kontrolką jest taki że zapala się jak silnik się rozgrzeje do 90 stopni zapala się tylko na wolnych obrotach jak ruszę lub przygazuję odrazu gaśnie. Czy ten elektrozawór może powodować się zapalanie tej kontrolki?? samochód zachowuje się normalnie.
[ Dodano: 13-01-2013, 08:27 ]
Pomoże ktoś miał ktoś podobny problem pozdro |
|
|
|
 |
|
|