|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Kilka pytań odnośnie fajkocewki-fotorelacja. |
Autor |
Wiadomość |
mateusz8230
Forumowicz
Auto: MitsubishiCarisma 1998.1.8GDi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Kwi 2012 Posty: 344 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 13-01-2013, 14:09 [Cari 1.8 GDI] Kilka pytań odnośnie fajkocewki-fotorelacja.
|
|
|
Witam,mam kilka pytań o fajkocewki:
1.Na cewce widać numery 2 i 4-na drugiej cewce , co one oznaczają kolejność montażu ?Bo inne numery są takie same.
2.Na forum ktoś pisał że fajkocewka od Gdi jest nie rozbieralna, ale mi się to udało i widać że jest rozbieralna i tutaj moję pytanie gdzie mogę kupić samą tą fajkę gumową co idzie na cewkę?
3.W cewce widać śrubę widać na niej rdze czy właśnie ta rdza może powodować szarpanie podczas przyspieszania itp? Jeśli tak to jak można usunąć tą rdzę? Bo wymienić tej śrubki się raczej nie da,bo się nie wykręca.
Zakładam ten temat ponieważ auto prawie zawsze mi poszarpuję podczas przyspieszania (czuć takie zamulenia,spadki mocy chwilowe),a szczególnie podczas obrotów 4000 potem już jest ok.Na świecach nie ma przebić,ani nawet kropli oleju.Poniżej w linku zdjecia na serwerze.Pozdrawiam MM.
http://img713.imageshack....d=dsc0377dh.jpg |
_________________ - Who's motor is this?
- Zed's.
- And who is Zed?
- ZED IS ZED BABY AND ZED IS DEAD |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 522 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21958 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 13-01-2013, 15:14
|
|
|
mateusz8230 napisał/a: | W cewce widać śrubę widać na niej rdze czy właśnie ta rdza może powodować szarpanie podczas przyspieszania itp? | Tak. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23646 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 13-01-2013, 17:11
|
|
|
mateusz8230 napisał/a: | 2.Na forum ktoś pisał że fajkocewka od Gdi jest nie rozbieralna, ale mi się to udało i widać że jest rozbieralna i tutaj moję pytanie gdzie mogę kupić samą tą fajkę gumową co idzie na cewkę? | http://moto.allegro.pl/li...ajka+mitsubishi
mateusz8230 napisał/a: | 3.W cewce widać śrubę widać na niej rdze czy właśnie ta rdza może powodować szarpanie podczas przyspieszania itp? Jeśli tak to jak można usunąć tą rdzę? Bo wymienić tej śrubki się raczej nie da,bo się nie wykręca. | skrobac do bólu iglakiem, jak już będzie czyste to poskładac na wazelinie technicznej |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
mateusz8230
Forumowicz
Auto: MitsubishiCarisma 1998.1.8GDi
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Kwi 2012 Posty: 344 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 13-01-2013, 19:16
|
|
|
no tak ok ok, na allegro wszystko posprawdzałem i powiem Ci że nie ma samych fajek do GDi a dlatego że na każdej tej aukcji jest wyraznie napisane że: ŁĄCZNIK CEWKI ZAPŁONOWEJ - MITSUBISHI CARISMA 1.6 4G92 95-06 CARISMA 1.8 4G93 SOHC 95-99
Dla modeli z 2 cewkami i 2 przewodami
więc raczej to pasować nie będzie bo ja mam cewki Diamond fk0138 i rozmiar na aukcji jest 141mm a ja mam około 168mm
[ Dodano: 13-01-2013, 19:19 ]
robertdg napisał/a: | mateusz8230 napisał/a: | 2.Na forum ktoś pisał że fajkocewka od Gdi jest nie rozbieralna, ale mi się to udało i widać że jest rozbieralna i tutaj moję pytanie gdzie mogę kupić samą tą fajkę gumową co idzie na cewkę? | http://moto.allegro.pl/li...ajka+mitsubishi
mateusz8230 napisał/a: | 3.W cewce widać śrubę widać na niej rdze czy właśnie ta rdza może powodować szarpanie podczas przyspieszania itp? Jeśli tak to jak można usunąć tą rdzę? Bo wymienić tej śrubki się raczej nie da,bo się nie wykręca. | skrobac do bólu iglakiem, jak już będzie czyste to poskładac na wazelinie technicznej |
Może skobanie,zdzieranie takim tzw. Dremelem z końcówką drucianą pomoże.... |
_________________ - Who's motor is this?
- Zed's.
- And who is Zed?
- ZED IS ZED BABY AND ZED IS DEAD |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23646 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 13-01-2013, 19:36
|
|
|
mateusz8230 napisał/a: | Może skobanie,zdzieranie takim tzw. Dremelem z końcówką drucianą pomoże.... | Nie pomoze, trzeba ręcznie skrobać iglakiem/pilniczkiem,etc |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|