|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Brak migaczy, nie można wyłączyć świayteł mijania... |
Autor |
Wiadomość |
Nigel
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-02-2013, 19:06 Brak migaczy, nie można wyłączyć świayteł mijania...
|
|
|
Witam,
nagle podczas jazdy przestały działać migacze - nie chciały się włączyć lub wyłączały się z dużym opóźnieniem (już po cofnięciu się przełącznika do pozycji neutralnej). Nie można wyłączyć świateł mijania pokrętłem (przy migaczach) ani włączyć drogowych. Tzn. światła mijania + podświetlenie zegarów zachowuje się dziwnie bo same włączają się i wyłączają (gdy stacyjka włączona). Tak jakby nie było gdzieś kontaktu. Przestały działać również wycieraczki, spryskiwacz i szyby pasażerów (tył/przód), szyba od kierowcy działa. Sprawdziłem wszystkie kostki w okolicy bezpieczników (bezpieczniki) i nic. Na początku problemu jeszcze sporadycznie dawały się uruchomić (migacze, spryskiwacz) ale po kilku minutach padło. Co może być tego przyczyną? |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 03-02-2013, 23:01
|
|
|
witam
1. brak zasilania po stacyjce w kompie Etacs
2. padl sterownik Etacs
3. uszkodzona instalacja/zgnila po lewej stronie przy nodze za plastikiem
4. manetki z kierownicy - brak sygnalu do kompa Etacs
Pozdrawiam |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Nigel
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 03-02-2013, 23:11
|
|
|
Zauważyłem, że jak ruszę szybą kierowcy aby ja domknąć to przy domknięciu w pozycji krańcowej na chwile migacze działają. Tak jakby chwilowe przeciążenie od silnika szyby "odtykało" kontroler. Wszelkie kable po lewej stronie za plastikiem (okolice bezpieczników) sprawdziłem, wyglądają OK. Manetki na kierownicy są raczej OK. Jak nic nie ruszam to od czasu do czasu samo zaczyna działać z przerwami. Ten Etacs to gdzie jest?
W ogóle przypomina mi to, jak kiedyś w innym samochodzie wysyłałem ramki CAN wymuszające włączenie migaczy lub świateł z pominięciem przełączników. Gdy przyblokowałem CAN zbyt duża ilością ramek (błędem w programie) efekty były podobne. |
|
|
|
 |
|
|