Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przeszczep skrzyni.
Autor Wiadomość
Prisoner
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2007, 01:31   Przeszczep skrzyni.

Szukałem, szukałem i znalazłem a reczej brat znalazł. Od roku szukałem Galanta 2.5 v6 sedan z manualną skrzynią. Brat mieszka w Holandii. Znalazł misia z 2002 roku silnik jak wyżej czarna bestia, full opcja, pierwszy właściciel (emeryt) 70??? tyś. km przebiegu, nie dzwoniony (sprawdzony w serwisie). Cieszyłem się jak pies na widok suki gdy usłuszałem: cyt. Mówiłem Ci że to automat? No i mam takie pytanie: Czy jest możliwy przeszczep skrzyni na manualną?
np: z kombiaka z tego rocznika? I czy wiąze się to też ze zmianami wnętrza pomijając zmiany przy drążku?
Pozdrawiam.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-01-2007, 10:37   

Co ci się nie podoba w automacie? Ja też byłem bardzo bardzo anty na ten automat ale wiara na forum jednogłośnie pisała że automat w Cari jest miodny więc dałem sie namówić i nie żałuję. Odszczekałem opinię o automatach i przynajmniej jeśli chodzi o automat INVECS II/III to nie można sie przypieprzać do niego :) i wielce fajnie on chodzi.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 07-01-2007, 10:40   

a jak to gal z 2002 roku to ma napewno pseudosekwencje wiec costam biegami pomieszasz - ale z tego co Bartek napisal to nie ma sensu bo sam automat tak dobiera ustawienia ze sie czuje jakby mieszal lewarkiem - wiec ja bym najpierw sprobowal tego automata, a pozniej robil halo wokol zmiany skrzyni, ktorej sie nie oplaca robic :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

bokciu
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2007, 11:12   

Hmmm..Ja bym sie cieszył na Twoim miejscu ,ze to automat (sekwencja) .
Osobiscie nigdy nie bylem za automatem ale obecnie nie wyobrażam sobie manuala.
Sekwencja to bajka bo pelny automat tez bez sensu ,zmienia biegi za szybko redukuje tysiac razy jadac po miescie itd. Ale sekwencja super sprawa jedziesz tak jak manualem ale nie musisz wciskac sprzegla a przy zwalnianiu sam redukuje za ciebie,czego wiecej chciec. :D

krzychu 79
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2007, 12:05   

witam. kiedys mialem ten sam problem z lancerem i wysterczylo wymienic sama skrzynie zalozyc nowy pedal hamulca ze sprzeglem lewarek i wysprzeglik polosie i reszta byla identyczna.wymienilem tylko dlatego ze automat byl zajechany a mialem drugiego lancera na czesci w manualu nie wiem czy w galancie tez to wyglada tak prosto. ja w tej chwili jezdze wlasnie takim galem w automacie i nawet do glowy by mi nie przyszlo zeby go robic na manuala skrzynia poprostu jest zajebista zmienia biegi praktycznie kiedy sam jej o tym powiesz jest bardzo plynna i nie czuje sie zadnej utraty mocy zdecydowanie polecam ta skrzynie

pozdrawiam
krzychu 79
GALANT KOMBI V6

yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Wysłany: 08-01-2007, 09:22   

W pełni się zgadzam z przedmówcami, nigdy nie jeździłem automatami ale jak do mojego nowego Misia wsiadłem po raz pierwszy to po 200 m nie chciałem innej skrzyni, jeżdżę raczej defensywnie, góra do 3 tysięcy obr. więc ten wutomacik w pełni mi odpowiada. zmienia biegi szybko, płynnie i jak przyjemnie kopie przy "kicku"!

minus:
- spalanie nieco większe
- konieczna troska o nią - coby jej krzywdy nie zrobić głupią obsługą lub zaniedbaniem wymiany oleju

Plusy:
masz powyżej

Generalnie polecam gorąco, i prawa ręka wolna przez co mogie trzymać moją panią za kolanko lub gdzie indziej przez czas cały! :lol:

PZDR
yaro

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 09-01-2007, 13:02   

Ja znam przypadek odwrotny - czyli zmiana manuala na automat, wiec podejrzewam, ze przeszczep, ktory planujesz jest tak samo realny.
I posluchaj kolegow - akurat do tego auta tez wolalbym automat (przy 140 km/h masz 3000 rpm).

marek.b
[Usunięty]

Wysłany: 20-01-2007, 18:45   

naprawde uwierz kolegom -wypróbuj ten automat -ja na początku terz miałem strasznego cykora zeby kupic auto z takim wynalazkiem -ale teraz jestem bardzo zadowolony -co prawda troche trzeba poszukac wiadomosci jak w pełni wykorzystac ta skrzynie ale jazda jest rewelacyjna -nie mogę tylko znależc informacji ile takie skrzynie powinny wytrzymac -próbowałem nawet na tym forum -ale zero odpowiedzi

Odpowiedz do tematu