|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CK1A 1.3] Tarcze hamulcowe oraz klocki |
Autor |
Wiadomość |
pbuhne
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer CK0 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-03-2013, 20:38 [CK1A 1.3] Tarcze hamulcowe oraz klocki
|
|
|
Witam, jako że obecny komplet hamulców się już kończy, trzeba coś wybrać.
Czytałem podobne tematy, ale większość z nich jest juz stara.
Zastanawiam się nad tarczami Mikoda - jak się sprawują, czy warto dopłacać do nawiercania i frezowania. Czy może wziąć inne tarcze, ATE, TRW? Pułap cenowy do 300zl.
Klocki, obecnie TRW i w sumie jestem zadowolony, ale co pod inne tarcze?
Obecne klocki mają przejechane jakoś 13 tys. czy można je założyć (o ile zostalo ich tam jeszcze trochę) do nowych tarcz?
Ogólnie max cena za wszystko to 350 - 400zl, wymieniam sam. |
|
|
|
 |
Instru
Forumowicz www.aerografit.pl

Auto: Lancer CK1A 1998 1.3l 4G13
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-04-2013, 13:04
|
|
|
Cytat: | Mikoda - jak się sprawują, czy warto dopłacać do nawiercania i frezowania |
Osobiście nie robiłbym tego.
Spotkałem się z opinią, że jeżeli stare klocki wsadzisz do nowych tarcz czy na odwrót to nowa część szybko się będzie zużywać. Ja kupiłem klocki i tarcze (TRW) naraz. Aczkolwiek z drugiej strony 13tys to raczej nie jest aż tak dużo. Niech wypowie się ktoś bardziej zorientowany. |
|
|
|
 |
|
|