|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Biegi ciężko wchodzą |
Autor |
Wiadomość |
Graczyq
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2001
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Lis 2007 Posty: 46 Skąd: Kopenhaga
|
Wysłany: 03-04-2013, 19:23 [3.2 DID] Biegi ciężko wchodzą
|
|
|
Witam,
Mam problem z przekładaniem biegów. Kiedy wrzucam jedynkę czuję zdecydowany w trakcie przekładania, po 2s opór ustaje i mogę dokończyć ruch gałką. Podobnie jak przerzucam z jedynki na dwójkę. Muszę spokojnie, powoli przerzucać, żeby nie było oporu. Problem jednak znika, jeśli w stojącym aucie nacisnę sprzęgło i poczekam z 5 - 10s to bez problemu mogę wrzucić jedynkę. Sprawdziłem i popychacz sprzęgła jest ustawiony prawidłowo, jest mały skok jałowy na początku ruchu pedału sprzęgła. Sprzęgło dokładnie wysprzęgla - nie ma problemu ze zgrzytami ani szarpaniu samochodem przy wrzucaniu wstecznego biegu.
Dźwignia zmiany biegów jest trochę luźna, nie ma ciasno spasowanych biegów.
Czy dźwignia zmiany biegów ma jakieś tulejki, które mogły się wyrobić? Czy miał ktoś podobny problem?
Będę wdzięczy za każdą podpowiedź. |
|
|
|
 |
|
|