|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Przedmuchy??? |
Autor |
Wiadomość |
Piana_sta
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-04-2013, 18:58 [3.2 DID] Przedmuchy???
|
|
|
Witam!!!
Ostatnio zauważyłem że na uruchomionym silniku po odkręceniu korka oleju silnik zmienia "tonacje" i strumień "miłego ciepłego" powietrza wydobywa się przez wlew.
Po krótkiej rozmowie z Panem Zbyszkiem dowiedziałem się że to Przedmuchy cokolwiek by to nie było (bo sam mam kiepską wiedze) martwi mnie. NA budziku przejechane 263 tysie potwierdzone w serwisie.
Chciałbym się doradzić grona co robić, przejechałem moim Miśkiem zaledwie 3 tysiące kilometrów po wymianie wszystkich płynów może można coś zaobserwować z zewnątrz.
Z tego co znalazłem w necie to przy takich objawach często występuje ubytek oleju, płynu chłodniczego.
Mógłby ktoś z kolegów coś doradzić co sprawdzić, gdzie szukać???
Z góry dziękuje za odpowiedzi!
Pozdrawiam Janusz |
_________________ 三菱 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 04-04-2013, 19:41
|
|
|
Ale czy lecą spaliny przez wlew i miarkę? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Piana_sta
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
|
Wysłany: 04-04-2013, 20:09
|
|
|
sprawdze. zbyszekm2 napisał/a: | Ale czy lecą spaliny przez wlew i miarkę? |
Jutro po pracy to sprawdze.
Panowie sytuacja opanowana a odpowiedzialność z moją panikę ponosi nie doinformowanie i porywczość.
Więc tak dokręciłem korek wlewu oleju i nie wydobywają się spaliny tylko ciepłe powietrze, a coś takiego to norma (informacja od Pana Zbyszka M), kolejna podejście wyjąłem miarkę oleju i nic nie kopci się więc też w porządku.
P.S. Aby temat nie pozostał tylko wpisem moich wypocin i się przydał potomności któryś z kolegów bardziej wtajemniczonych może opisać objawy poruszanych w temacie PRZEDMUCHÓW!!! |
_________________ 三菱 |
|
|
|
 |
|
|