|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero Pinin |
Autor |
Wiadomość |
yrdn
Forumowicz

Auto: SB 1.8 2009
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Cze 2006 Posty: 216 Skąd: kujawsko-pomorskie
|
Wysłany: 14-04-2013, 17:37 Pajero Pinin
|
|
|
Po ślubie i po zmianach w zeszłym roku... i po sprzedaży (woczraj) samochodu na F
z 2007 roku... myślę, że uda mi się namówić żonę na Pajero PININ.
Boi się biedna, Sarenka moja dużych aut więc PININ nada się idealnie. I tu Panowie/Panie
możecie pomóc WY
Mam doświadczenie tylko z Coltem CJ0, Lancerem CJ0, i trzema galantami EA5A
Już przymierzałem się do terenówki ale jakoś takoś nie wyszło.
Teraz z żoną chcemy ruszyć hipoterapię i takie użytkowe autko się przyda. Myślę tu
o pociągnięciu przyczepki ok. 500 kg
L200 jest zbyt terenowe a Pajero normalne zbyt drogie w utrzymaniu.
No i teraz pytania... Na co zwrócić uwagę przy zakupie PININa
- silnik raczej nie GDI (miałem do czynienia z carismą i wariował )
- czy w 16V występuje reduktor do rozłączenia napędu?
- jakie są słabe punkty tego PININa, bo galanta znam na wylot
- czy gazik będzie rozsądnym rozwiązaniem w PININie?
A może jakiś Mitsumaniak jest na etapie rozstania z PAJERO PININ i służy pomocą?
U nas w BYdgoszczy na spoty przyjeżdżał jeden PININek ale nie widziałem go już dłuuugo.
...bo nie bywałem na spotach... wiadomo auto na F...
Pozdro MItsumaniaki |
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-04-2013, 12:38
|
|
|
Proponuje zaczac od okreslenia limitu finansowego. Moze sie okazac, ze jako autko uzytkowe Pinin szczegolnie 3d nie spelni swojej roli. Bedzie zwyczajnie za maly.
Siedziales, jezdziles kiedys Pininem?
Jak wspominam to autko bardzo pozytywnie (1.8 MPI) ale bez wykorzystania przestrzeni na dachu ciezko bylo spakowac sie na wakacyjny wypad. Mimo braku reduktora w lekkim terenie auto robi wysmienicie. Wersje z Super Select dadza duzo wiecej frajdy oczywiscie przy odpowiedniej oponie
Dla kobitki proponuje model ze stalym napedem na obie osie. Nie bedzie stresu co i jak nastawiac.
Niestety ten typ ma tez wade. Potrafi spalac ogromne ilosci paliwa (benzyny) jak na samochod o dosc malych gabarytach. 10 litrow na 100 km to norma a przy ciezszej nodze 1.8 MPI spali wiecej.
Pomysl o Pajero 2 Classic, moze o Pajero Sport. Bagazniki z tylu wraz ze zlozona kanapa daja nieporownywalnie wiecej przestrzeni ladunkowej. Do starszych krótkich "dwójek" trzeba miec cierpliwosc i farta. Korozja zjada wszystko... |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
|
|