Proszę o spostrzeżenia |
Autor |
Wiadomość |
Polunio
Nowy Forumowicz
Auto: Space star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-05-2013, 14:24 Proszę o spostrzeżenia
|
|
|
Witam,
Wybieram się obejrzeć to autko:
http://www.allegro.pl/sho...item=3246839771
Wszelkie uwagi, spostrzeżenia bądź porady na co zwracać uwagę mile widziane.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 21-05-2013, 16:08 Re: Proszę o spostrzeżenia
|
|
|
Pierwsze spostrzeżenie jest takie, że cena jest podejrzanie niska - tak gdzieś o 10.000 PLN za niska jak za samochód w dobrym stanie. Co może sugerować, że w dobrym stanie ten egzemplarz nie jest...
Co najmniej przód moim zdaniem był walony, nie ma halogenów w zderzaku, a przycisk na konsoli jest.
Z tyłu też brak znaczków, co może świadczyć o lakierowaniu 'po taniości'.
Wygląda, jakby wszystkie szyby były przyciemnione - zgodnie z przepisami przednia nie może być w ogóle przyciemniana, a boczne przednie muszą przepuszczać co najmniej 70% światła... tak czy inaczej częstsze kontrole murowane...
Z ciekawości spojrzałem teraz na mobile.de - ceny sensownych benzynowych spejsów 2003-2005 mieszczą się w przedziale 3-6k E... czyli ok. 12,5-25k PLN (bez kosztów sprowadzenia, rejestracji, akcyzy itp.) - może to coś da do myślenia..? |
|
|
|
 |
Polunio
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-05-2013, 16:38
|
|
|
Cena faktycznie jest atrakcyjna choć na allegro są dwa nieco droższe diesle.
Rozmawiałem z właścicielem i twierdził ze sam badał auto miernikiem lakieru i wyszło że drzwi były malowane a reszta nie.
Może mi ktoś powiedzieć ile mikronów powinna miec oryginalna powłoka lakiernicza?
Sprawdził bym to na miejscu.
Dziękuje za informację są bardzo przydatne. |
|
|
|
 |
ZbujMadej
Forumowicz
Auto: Dacia Duster Ph2 1.6PB 4x2
|
Wysłany: 21-05-2013, 17:04
|
|
|
Zdjęcia są niskiej jakości, więc stan blacharki to zgadywanka. Brak przednich świateł przeciwmgłowych świadczy co najmniej o kolizji.
Drzwi przednie pasażera są porysowane na grubo w dolnej części (1,2 i 4 foto).
Komora silnika nie myta, nie widać wycieków. Kielich amortyzatora lekko zardzewiały - standard.
Za tą cenę do obejrzenia - miernik lakieru obowiązkowy, no i lepiej dla Ciebie byłoby gdyby były faktury za rozrząd. Poza tym, na plus jest to, że to nie DID - nie zaskoczy Cię padnięcie turbiny, dwumasy lub wtrysków
Osobiście , gdybym potrzebował jeździdła a nie limuzyny, to za tą cene wziąłbym nawet bitego, jak zrobiony w miarę dobrze.
Zwróć uwage jeszcze na zużycie opon, czy nie są pościnane na bokach > zbieżność.
edit : Orginalna powłoka lakiernicza powinna mieć około 90 mikronów. Możliwe odchylenia na +, ale poniżej to już polerka - oglądałem raz auto z lakierem grubości 40-50 - wolę nie myśleć, co było z nim po zimie. Do 300 to drugie lakierowanie. Powyżej, to już poważna zabawa. W razie jakby czujnik lakieru nic Ci nie pokazywał - to już gruba warstwa szpachli - SS nie ma części nadwozia z tworzywa sztucznego
Jak chcesz Space Stara, to po wejściu na rynek nowej Dacii Logan MCV będę chciał sprzedać swojego
edit 2 : Jak to jest, że na niemieckim mobile.de Space Stary z roczników 2004-2005 kosztują OD 3.000 Euro (5 na 6 stron ogłoszeń) do 6.000 Euro, a na polskim serwisie te same Space Stary kosztują od 2 do 3tys. Euro w przeliczeniu ? Może to Niemcy wykupują SS-y w Polsce i sprzedają z zyskiem w Niemczech ? |
_________________ Mój były Space Star >> http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=55754 |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 21-05-2013, 19:19
|
|
|
Polunio napisał/a: |
Rozmawiałem z właścicielem i twierdził ze sam badał auto miernikiem lakieru i wyszło że drzwi były malowane a reszta nie.
|
Hmm... a to ciekawy ekscentryk z niego - w ogłoszeniu stoi, że kupiony w salonie - i tak z miernikiem odbioru dokonywał? Pedant musi być z niego straszny
Chyba, że to był 'salon' pt. Mohammad Autohaus - kup samochód, zapasowa ćwiartka gratis ... |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21014 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 21-05-2013, 19:28
|
|
|
Autko odpalone a wyświetlacz centralny nic nie pokazuje . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
marqs_b
Nowy Forumowicz
Auto: SPACE STAR 1,9 DID
|
Wysłany: 21-05-2013, 20:59
|
|
|
Cześć koledzy.
Smutno mi bo zostałem usunięty z forum (prawda taka że ze sto lat do Was nie zaglądałem, za co baaardzo Was przepraszam).
Nadeszła pora aby zmienić mojego Colcika na coś bardziej rodzinnego.
Znalazłem takie cacko:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C28850379.html
obejrzałem i wszystko w nim jest Ok.
W lewym przednim boku widać że coś się działo (niedopasowany zderzak, urwany zaczep światła), obie przednie opony łyse po zewnętrznej stronie (brak zbieżności), więcej nic nie zaobserwowałem.
Może jest ktoś z Was z okolicy Krakowa i ma MSS żeby pomóc go ocenić.
Na przegląd na stacji umówiłem się jutro, więc bardziej technicznie poznam jego stan.
Poza tym bardzo gorąco Was wszystkich pozdrawiam. |
|
|
|
 |
adrian.mazur
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV
|
Wysłany: 21-05-2013, 21:08
|
|
|
marqs_b : Przepraszamy - ogłoszenie jest nieaktywne.
Mogło nie zostać jeszcze aktywowane lub czas emisji ogłoszenia zakończył się. |
|
|
|
 |
Polunio
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-05-2013, 06:23
|
|
|
pablo eldiablo, Auto kupione w polskim salonie nie znaczy że on jest jego pierwszym właścicielem.
Ogólnie dziś pojade obejrzć auto i podjade na stację diagnostyczną, zmierze go miernikiem.
Rozmawiałem jeszcze raz z koleszką na temat halogenów mówił ze popękane były i założył osłony.
Wskazówka z komputerem również cenna;).
Na teraz wiem że przód zawiecha do roboty i porysowany błotnik. |
Ostatnio zmieniony przez Polunio 22-05-2013, 10:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lucxxx
Forumowicz
Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 22-05-2013, 09:47
|
|
|
pablo eldiablo napisał/a: | Pierwsze spostrzeżenie jest takie, że cena jest podejrzanie niska - tak gdzieś o 10.000 PLN za niska jak za samochód w dobrym stanie |
trochę chyba przesadziłeś. za 17 k PLNów Spacestara nie sprzedasz. Mój DID 2004 prawie rok temu poszedł za 15 tysi , a powiem ci ze chetnych nie bylo zbyt wielu. Marzyło mi się go właśnie za 17 sprzedać ale rzeczywistość była brutalna
tak czy inaczej cena faktycznie niziutka....
Moim zdaniem trzeba się dobrze przyjżeć przdowi auta. Brak przeciwmgielnych w zderzaku a przełączniki na desce są dwa (przód i tył) |
_________________ był MSS DID / jest Mazda Premacy 2.0 Sportive
 |
|
|
|
 |
futrzany
Forumowicz Futrzany
Auto: Space Star DID
Pomógł: 19 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 185 Skąd: Radzymin
|
Wysłany: 22-05-2013, 21:52
|
|
|
A jeszcze listwy drzwiowe z lewej z chromem brak na błotniku a z prawej czarne a za to błotnik z chromem |
|
 |
Polunio
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-05-2013, 22:23
|
|
|
Witam ponownie,
oglądałem auto i dla potomnych opisze pokrótce:
Auto z przodu poobijane, błotnik lampa i maska pogniecione, według mnie pas przedni był wymieniany. Mierzyłem auto miernikiem i lewy bok był robiony (o tym byłem powiadomiony) ale przód również.
Zderzak tył pęknięty, ale z tyłu było ok.
Komp nie działał podobno przestał jak na myjce ułamała się antena, co ma jedno z drugim nie wiem, pisze co mi powiedziano.
Co mnie na maxa zraziło do auta to brak kontrolek ciśnienia oleju i check engine. Pójście na łatwiznę i liczenie na klienta głąba. Odpaliłem silnik zaśmierdziało olejem chwile popracował, przedmuchy na skrzyni korbowej, ogólnie według mnie lipa.
Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc! |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 23-05-2013, 08:46
|
|
|
Polunio napisał/a: | Komp nie działał podobno przestał jak na myjce ułamała się antena, co ma jedno z drugim nie wiem, pisze co mi powiedziano. | Nie wiem czy to nie jest (była ) wersja JAM - chromowane obwódki na liczniku ale powinny też być chromy na konsoli środkowej. Skoro nie działa komp to tam było mieszane zdrowo. Składany mógł być z kilku Spejsów.
Polunio napisał/a: | Co mnie na maxa zraziło do auta to brak kontrolek ciśnienia oleju i check engine. | A to już w ogóle kosmos... Tym bardziej daje to do myślenia, że mogło tam być namieszane gruuubo |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
marqs_b
Nowy Forumowicz
Auto: SPACE STAR 1,9 DID
|
Wysłany: 30-05-2013, 14:14
|
|
|
nie chcę się chwalić, ale od wczoraj mamy w klubie nowego mss. Zdecydowałem się go kupić, zdjęcia podeślę wkrótce.
Pozdarwiam |
|
|
|
 |
Polunio
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-05-2013, 21:31
|
|
|
daj znać jak sie auto spisuje, ciekawy jestem.
Pozdr |
|
|
|
 |
|