|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8GDI] Problem z klimatyzacją i ogrzewaniem |
Autor |
Wiadomość |
ml3k@
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8GDI 2000r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-05-2013, 22:01 [Cari 1.8GDI] Problem z klimatyzacją i ogrzewaniem
|
|
|
Witam wszystkich mitsumaniaków
Mam pewien problem z którym staram się uporać mianowicie
1. Słaba wydajność klimatyzacji, odgrzybiona, nabita, nowy filtr kabinowy, nawet przeczyściłem chłodnice klimy efekt z 10,5 - 12 stopni zrobiło się 9,8 - 10,5 stopni z kratek nie jest źle ale przy upałach 30+ muszę jeździć na zamkniętym obiegu i tak nie jest dobrze, zważywszy że sąsiad osiąga 5 stopni w identycznym samochodzie tylko że bez automatycznej klimatyzacji jaką ja posiadam, przeszukałem i teraz będę walczył z termometrem przy chłodniczce ale chętnie przyjmę jakieś inne propozycje.
2. Druga sprawa nie działa mi ogrzewanie, przełączniki są spoko bo przy regulacji na skali leci zimne(klima) lub zewnętrzne ale nie ciepłe, w ziemie grzała jak szalona po 2 minutach było już ciepłe powietrze, temperatura silnika osiąga prawie połowę skali i ani drgnie więc sądzę że wszystko jest ok, nagrzewa się dalej szybko tylko z nawiewów ani szukać ciepła kompletnie nie mam pomysłu co to może być, wszystko jest niby ok tylko co zrobić żeby to ciepło się pojawiło :/ |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 24-05-2013, 14:07
|
|
|
Przekaźnik sprzęgła, w klimatroniku ma tysiące cykli, więc się wypalają styki, to ten oznaczony na zdjęciu: AC CLUTCH. Jeżeli on jest uszkodzony to problem zniknie po zamianie na przekaźnik COND FAN Lo.(tylko tak nie zostawiaj, bo wentylator będzie źle działał). Możesz go nabyć tanio tutaj: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=80170 W przyszłości może ci paść przekaźnik nadmuchu w kabinie, on tak samo się wypala.
 |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
ml3k@
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8GDI 2000r
|
Wysłany: 28-05-2013, 17:12
|
|
|
Problem z klimatyzacją rozwiązany pomógł patent z odsunięciem tego czujnika temperatury od chłodniczki za schowkiem.
Pozostaje walka z ogrzewaniem, płyn chłodniczy w normie sądzę że nagrzewnica się zatkała jest możliwość samodzielnie ją wyczyścić ? |
|
|
|
 |
|
|