Pilnie potrzebuje fotki jak idzie pasek klinowy |
Autor |
Wiadomość |
pkp30
Forumowicz

Auto: mitsubisi carisma 1,9 TD GLX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-05-2013, 19:40 Pilnie potrzebuje fotki jak idzie pasek klinowy
|
|
|
zerwał mi sie pasek klinowy chce załozyc nowy ale nie wiem jak on ma isc (zagubiłem rysunek) moze ktos mi podesłac
pkp30@go2.pl |
_________________ pkp30 
 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 31-05-2013, 19:52
|
|
|
Zobacz w serwisówce Dział Downloads |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
pkp30
Forumowicz

|
Wysłany: 31-05-2013, 21:23 Re: Pilnie potrzebuje fotki jak idzie pasek klinowy
|
|
|
pkp30 napisał/a: | zerwał mi sie pasek klinowy chce załozyc nowy ale nie wiem jak on ma isc (zagubiłem rysunek) moze ktos mi podesłac
pkp30@go2.pl |
a jeszcze pytanie czy jak pasek sie urwie to da sie odpalic silnik ???? |
_________________ pkp30 
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23646 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 31-05-2013, 21:29
|
|
|
Najlepiej zlokalizować przyczyne zerwania paska wieloklinowego oraz przed odpaleniem zajrzeć pod osłony rozrzadu czy aby przypadkiem resztki paska nie dostały sie pod pasek zebaty - sprawdzić cechy rozrządu |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
pkp30
Forumowicz

|
Wysłany: 31-05-2013, 21:35
|
|
|
troche dziwne bo według mnie silnik powinien odpalic tylko ze ładowania nie bedzie a u mnie jest tak odpali to charczy cos w nim albo wogóle nie chce odpalic jutro rozbiore osłone rorządu i zobaczę
[ Dodano: 01-06-2013, 11:53 ]
robertdg napisał/a: | Najlepiej zlokalizować przyczyne zerwania paska wieloklinowego oraz przed odpaleniem zajrzeć pod osłony rozrzadu czy aby przypadkiem resztki paska nie dostały sie pod pasek zebaty - sprawdzić cechy rozrządu |
robertdg mam pytanie naprawiasz auta moze??? |
_________________ pkp30 
 |
|
|
|
 |
karol93r
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
|
Wysłany: 01-06-2013, 14:02
|
|
|
silnik odpali na pewno pytanie jest takie czy masz klime czy nie bo to jest b. wazne moze masz tak jak u mnie to ci narysuje jak to idzie bo zmienialem u siebie juz 2 za slabo naciaglem za perwszym razem i mi go zjadlo |
|
|
|
 |
pkp30
Forumowicz

|
Wysłany: 01-06-2013, 14:46
|
|
|
karol93r napisał/a: | silnik odpali na pewno pytanie jest takie czy masz klime czy nie bo to jest b. wazne moze masz tak jak u mnie to ci narysuje jak to idzie bo zmienialem u siebie juz 2 za slabo naciaglem za perwszym razem i mi go zjadlo |
pasek załozyłem no ale nie odpala silnik kreci i nic chyba pasek rorzadu przeszkoczył o zabek i si poprzestawiało |
_________________ pkp30 
 |
|
|
|
 |
karol93r
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
|
Wysłany: 01-06-2013, 16:12
|
|
|
u mnie tez tak bylo krecil bardzo dlugo i odpalal przeskoczyl mi na pompie o pare zabkow wystarczylo wyregulowac bez zmiany rozrzadu i dziala |
|
|
|
 |
pkp30
Forumowicz

|
Wysłany: 01-06-2013, 17:12
|
|
|
karol93r napisał/a: | u mnie tez tak bylo krecil bardzo dlugo i odpalal przeskoczyl mi na pompie o pare zabkow wystarczylo wyregulowac bez zmiany rozrzadu i dziala |
moze ale obudowe rorzadu zdjołem i pasek juz nadaje sie do wymiany slady poszarpania
[ Dodano: 03-06-2013, 20:30 ]
tak mechanik stwierdził ze po zerwaniu tego paska klinowego zablokowało i tłok uderzył w zawor naprawa bardzo kosztowna bedzie
ale do rzeczy pasek klinowy dostał sie miedzy koło (na dole silnika od koła korbowodu) a pasek rorzadu (widziałem to) wszystkie koła ustawił na znaki oprócz tego dolnego róznica w znakch 90 stopni jak kreci kołem to słychac stuk twierdzi ze naprawa moze wynies od 4000zł w zaleznosci co sie okaze jak rozbierze silnik zaproponował ze mozna kupic silnik uzywany i przełozyc osprzet moze ktos miał cos podobnego jak wybrnac z tej sytuacji moze cos polecicie co robic jeste załamany a czy dobra diagnoze stwierdził mechanik jak nie rozebrał silnika bo nie wiem co myslec |
_________________ pkp30 
 |
|
|
|
 |
|