Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupno O II lub jakiegoś SUVa
Autor Wiadomość
drout
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2013, 08:28   Kupno O II lub jakiegoś SUVa

Witam serdecznie

Jako, że drugie dziecko w drodze muszę żonie zmienic samochód :lol:

Szybkie pytanie, czy Outek II jest coś warty? Jeśli tak to z jakim silnikiem? Zaznaczam, że musi to też jako tako jeździc. Teraz mam forka dłubniętego na 270ps, a nowym nabytkiem również będę się przemieszczał od czasu do czasu i nie chciałbym byc załamany mocą.

Rocznikowo myślę coś 2010-2011.

W sumie byłem już zdecydowany na Sportage 2.0crdi 184ps tylko załamał mnie bagażnik(jego wielkośc)

Proszę o radę tych co mieli lub mają. Czy warto zaczynac wogóle poszukiwania Outlandera czy szukac czegoś innego? Jeśli innego to czego?

PZDR i dziękuje za uwagę :p

desti 
Forumowicz

Auto: CLS320black, 911(997)4S, Qq+2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-06-2013, 08:51   

O ilę pamiętam w Auto-świat było porównanie miśka i koreańczyków jak co to po południu zobaczę i ew wrzucę pdf-a do poczytania

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 15-06-2013, 23:59   Re: Kupno O II lub jakiegoś SUVa

drout napisał/a:
Witam serdecznie

Jako, że drugie dziecko w drodze muszę żonie zmienic samochód :lol:

Szybkie pytanie, czy Outek II jest coś warty? Jeśli tak to z jakim silnikiem? Zaznaczam, że musi to też jako tako jeździc. Teraz mam forka dłubniętego na 270ps, a nowym nabytkiem również będę się przemieszczał od czasu do czasu i nie chciałbym byc załamany mocą.

Rocznikowo myślę coś 2010-2011.

W sumie byłem już zdecydowany na Sportage 2.0crdi 184ps tylko załamał mnie bagażnik(jego wielkośc)

Proszę o radę tych co mieli lub mają. Czy warto zaczynac wogóle poszukiwania Outlandera czy szukac czegoś innego? Jeśli innego to czego?

PZDR i dziękuje za uwagę :p
Szczerze polecam OII z 2.2 HDI w manualu lub automacie i dodatkowo wirus na 195KM i 440Nm. Gwarantuje ze nie bedziesz zawalidroga :lol: Sam taki mialem w manualu i jezdzilo sie miodzio. 70tys km zrobilem na wirusie bezproblemowo zanim wymienilem go na inny bo mi sie z lekka znudzil i szlag mnie trafial z powodu pseudo autoklimy w OII.

Dominik

drout
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2013, 16:42   

Głupi już jestem od tego wszystkiego. Czyli lepiej szukac Outka 2,2?? Bo, że wirus będzie to jest pewne. Czy w 2.0 czy w 2,2

Ale ten sportage też kusi.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-06-2013, 20:13   

drout napisał/a:
Głupi już jestem od tego wszystkiego. Czyli lepiej szukac Outka 2,2?? Bo, że wirus będzie to jest pewne. Czy w 2.0 czy w 2,2

Ale ten sportage też kusi.
2.2 ma o wiele lepsza kulture pracy niz 2.0 bo to CR, pali troche wiecej, ale jest prawie zupelnie bezawaryjny. <zwroc tylko uwage jesli znajdziesz manuala, czy sprzeglo sie nie slizga. Jest to wada fabryczna wysprzeglika i masowo wymieniano je na gwarancji. Moje tez wymienili. Pozatym tylko lac paliwo. Jak to wszystkie CR silnik jest wrazliwy na syfne paliwo i moze w silne mrozy wywalac filtr paliwa, ale podobno Mitsu filtry poprawilo i nie ma juz problemow. Wszystko dotyczy jesli parkujesz pod chmurka. Ja mialem auto w garazu ciagle i problemow nie mialem. Inna rzecz ktora powinienes sprawdzic to czy nie ma wyciekow oleju na uszczelniaczu miedzy walem a skrzynia biegow. Blacza sprawa ale jak sie ma pecha to moze zygnac w koncu olejem na tarcze sprzegla i sprzeglo moze buc do wymiany. Pozatym silnik git malina. Zrobilem 130tys km od nowosci i bylem zadowolony. OII to bardzo pojemne i praktyczne auto, ale jakosc wykonania troche traci tandeta. Zato naped w zimie miodzio.

Dominik

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 18-06-2013, 16:35   

Może mnie tu zjadą, ale ja bym brał Kijankę. Albo jeszcze lepiej coś w klasie ciut wyższej, chyba to się nazywa Sorento.

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 18-06-2013, 17:09   

no właśnie ten bagażnik :lol:

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 18-06-2013, 20:02   

przejedź się Superbem 3.6V6 DSG 4x4 ;) Wirus nie jest potrzebny :twisted: Bagażnik jest na pół krowy, z tyłu wejdzie jak to ktoś określił "mała cygańska rodzina" i nie ma szans aby jakieś dziecko kopało fotel kierowcy :) No chyba, że ma 1.80m wzrostu i się uprze :wink: Jedynie zbiornik ma jakiś mały, bo tylko na niecałe 500km wystarcza. Miny właścicieli leciwych i młodych bm'ek bezcenne ;)

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-06-2013, 20:12   

rezon napisał/a:
Jedynie zbiornik ma jakiś mały, bo tylko na niecałe 500km wystarcza.
+ wir w baku taki ze na 300 by niestarczylo jakby moca sie bawic za czesto :twisted:

Dominik

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 18-06-2013, 22:48   

Poprę rezona - Superb kombi 2.0 TDI DSG.
W rozsądnych pieniądzach i nieźle wyposazony będzie służył długo i pewnie tak jak moim znajomym - bezawaryjnie.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 19-06-2013, 00:06   

DSG fajne... ale w mocnych silnikach mogą być kłopoty po wiekszych przebiegach
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 19-06-2013, 14:24   

Jak dbasz, tak masz. BTW o ile spotykam narzekania na DSG w TDI, rzadziej w TSI to jeszcze ani razu nie czytałem o awarii DSG w 3,6V6. To wolnossąca benzyna, więc skrzynia ma łatwiej
Teraz jest opcja 170KM CR TDI z DSG i 4x4 . dla mnie bardzo interesująca. Ale już kupiłem wcześniej benzynę bez DSG bo nie było możliwości. Ani 170KM TDI, ani 1,8 TSI na pewno do zawalidróg się nie zaliczają, a komfort jazdy w trasach jest wysoki.
mitsu00 napisał/a:
+ wir w baku taki ze na 300 by niestarczylo jakby moca sie bawic za czesto
właśnie dlatego nie brałem pod uwagę tego silnika ;) A był do kupienia 1 egz. z salonu w bardzo dobrej cenie - bo prawie 25% rabatu wychodziło. Wolę jednak, aby to samochód mnie nieco ograniczał ;)

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-06-2013, 22:12   

rezon napisał/a:
Jak dbasz, tak masz. BTW o ile spotykam narzekania na DSG w TDI, rzadziej w TSI to jeszcze ani razu nie czytałem o awarii DSG w 3,6V6. To wolnossąca benzyna, więc skrzynia ma łatwiej
VW montuje kilka rodzai skrzyn DSG w zaleznosci od rodzaju silnika i momentu obrotowego. Najmocniesza ma spec na 500Nm i montowana jest w benzynie V6 3.6l. Akurat ta skrzynia ma opinie bezawaryjnej. Nie jestem pewny kto im robi skrzynie, ale wydaje mi sie ze chyba ZF.

Dominik

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 20-06-2013, 08:26   

Jak chcesz SUVa to kup Chevroleta Captivę 3,0 V6 lub 3,2 V6 i załóż mu LPG. Będziesz miał silniki oplowskiej konstrukcji bez zbędnych udziwnień. Miejsca od diabła i jeszcze ciut i wygodna pozycja. I cenna rzecz dla kobiety na zakupach - możliwość otwarcia samej szyby w tylnej klapie :) Typowo amerykański i jakże przydatny wynalazek.

A w ogóle to gratuluję potomka w drodze :)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 20-06-2013, 09:33   

cns80 napisał/a:
kup Chevroleta Captivę
najpierw się tym czymś przejedź.
W życiu nie jechałem gorzej prowadzącym się samochodem.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu