Kto takie bajery wymyśla.......... |
Autor |
Wiadomość |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2007, 22:43 Kto takie bajery wymyśla..........
|
|
|
a jeszcze lepsze kto takie bajery kupuje..............
http://moto.allegro.pl/sh...?item=155983923
Słyszałem, ze ponoć jak sie przywiesi ząb starego nietoperza do tłumika to spalanie spada o 50%
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 13-01-2007, 00:16
|
|
|
No i oczywiście stara zasada, że naklejki na klapie auta dają po +5KM każda |
|
|
|
 |
skaja [Usunięty]
|
Wysłany: 13-01-2007, 00:26
|
|
|
dm17 napisał/a: | Słyszałem, ze ponoć jak sie przywiesi ząb starego nietoperza do tłumika to spalanie spada o 50% |
Tylko skad ja ci nietoperza teraz wezme |
|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 13-01-2007, 16:09
|
|
|
skaja napisał/a: | Tylko skad ja ci nietoperza teraz wezme | , sklep zoologiczny - chyba nie , ale W ZOO napewno |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-01-2007, 16:19
|
|
|
skaja napisał/a: | Tylko skad ja ci nietoperza teraz wezme |
Zjazd do najbliższej jaskini na Jurze i masz jak znalazł
Pzdr.
PS "inteligentni" wieśtuningowcy zrobią wszystko co by "parametry autka poprawić tanim kosztem" no i pod takich naiwniaków są te oferty na allegro |
|
|
|
 |
aniol_jojo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2007, 06:44
|
|
|
BUBU napisał/a: | skaja napisał/a: | Tylko skad ja ci nietoperza teraz wezme |
Zjazd do najbliższej jaskini na Jurze i masz jak znalazł
Pzdr.
PS "inteligentni" wieśtuningowcy zrobią wszystko co by "parametry autka poprawić tanim kosztem" no i pod takich naiwniaków są te oferty na allegro |
to dlaczego jest to uzywane przez tysiace ludzi i zalecaja to firmy które zajmuja sie tym na co dzien? tu nie chodzi o wzrost mocy tylko o spalanie, uporzadkowanie czasteczek paliwa itd poczytajcie najpierw troche (bez obrazy oczywiscie) |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
|
Wysłany: 14-01-2007, 11:21
|
|
|
aniol_jojo napisał/a: | to dlaczego jest to uzywane przez tysiace ludzi |
Bo głupich nie sieją, sami się rodzą
aniol_jojo napisał/a: | zalecaja to firmy które zajmuja sie tym na co dzien? |
Biznes jest biznes.....jakby przyszłośc finansowa Twoja i Twojej rodziny od tego zależała, to sprzedawałbyś zęby nietoperza, jakby byli chętni je kupować
Też bez obrazy oczywiście |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2007, 13:22
|
|
|
A ja slyszalem ze jak zaspawa sie rure wydechowa to spalanie spada o 100% tylko musze to teraz opatentowac i rozkrecam biznes |
|
|
|
 |
aniol_jojo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2007, 15:37
|
|
|
Meteo napisał/a: | A ja slyszalem ze jak zaspawa sie rure wydechowa to spalanie spada o 100% tylko musze to teraz opatentowac i rozkrecam biznes | eh.. poczytajcie http://www.diagnostik.pl/...tml#nasze_testy |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
|
Wysłany: 14-01-2007, 15:46
|
|
|
Ech....aniol_jojo, naiwny jesteś...... przeczytaj pierwsze zdanie:
Cytat: | Podczas prowadzenia 9-cio miesięcznych badań skuteczności naszych magnetyzerów do testów posłużyło nam dziesięć modeli aut o zróżnicowanej pojemności i mocy silnika, jak również zasilane różnymi rodzajami paliwa (benzyna, gaz LPG oraz olej napędowy): |
Sprzedają to, więc co mają napisać: Nie kupujcie, bo każde wydane pieniądze na magnetyzery to wyrzucone pieniądze????
Jak masz 100 zł, to napal nimi w kominku - przynajmniej będziesz miał ciepło z nich, a nie dodatkową masę w samochodzie..... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
aniol_jojo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2007, 16:49
|
|
|
eee dobra ja pasuje .. myslcie sobie co chcecie... (z tym ze jesli troche poszukacie to zobaczycie ze magnetyzery sa uzywane w sportach rajdowych.. hmm tak sobie zeby byl ciezszy samoch? no nie wiem jak ktos jest z gory uprzedzony to ja nie bede przekonywac |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 14-01-2007, 17:05
|
|
|
aniol_jojo, sa uzywane bo producenci sponsoruja teamy rajdowe. A co do wagi - wiekszosc rajdowek trzeba dociazac bo sa za lekkie. Wiec dlaczego nie zalozyc czegos co sie ma
1. Za darmo
2. Jest ciezkie
3. Moze i daje jakies 0,000071KM?
|
Just think...
. |
|
|
|
 |
aniol_jojo [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 15-01-2007, 00:35
|
|
|
aniol_jojo, poszukaj sobie gdzies w starych gazetach testu z Instytutu Paliw Plynnych, POlitechnik itd.
Moge Cie tez zapewnic ze Mistrz Polski 2005 w Wyscigach Rownoleglych w Klasie Diesel Marek Staszewski testowal dlugo magnetyzery uzywajac hamowni podwoziowej. Mimo uzycia wszystkich mozliwych magnetyzerow. Ukladania ich itd, przejechania kilkunastu tys km hamownia nie pokazala nic co byloby poza bledem pomiarowym.
Polecam swoja droga poczytac o bledach pomiarowych i wplywu ich nieuwzgledniania na wyniki testow. Moze cos sie wyjasni
Dla mnie to konczy moj udzial w tej dyskusji. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
|
Wysłany: 15-01-2007, 07:00
|
|
|
A dla mnie raport z PIMOTU jest poprostu poskanowany wrzucony na strony internetowe z wąłsnymi wstawkami of firmy Multimag. Gruga sparawa, jak sie zapłaci to czesto otzymuje sie takie wymiki jakie sie chce otrzymać. Musiałbym przejrzeć szcegółowe raporty badań i zobaczyc co z nich faktycznie wynika, czy wyniki w raporcie nie sa czasami podpicowane.
Moim zdaniem niech kooega skoro sie upiera kupi i sie sam na wąlsnym samochodzi pezekona. I zeby nie byó tak ze mam magnetyzaer to mniej pali i mniej gazu wciskam, bo ja wiem jak to jest jak sie ma LPG.... taniej sie jeżdzi wiec mozna bardzoiej dać w rure i wtedy spalanie wieksze. Wiec naprawde duzo tu zalezy od kierowcy. Zreszta w jednym z raportów jest napisane ze " impon the transmissionjsz jazda tym oszczednosci ze spalania wieksze.."
Pozdrawiam |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
|