[CSx Ogólne] Poszukiwana cewka sprężarki |
Autor |
Wiadomość |
lolek93
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 1.6 VII
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-06-2013, 01:19 [CSx Ogólne] Poszukiwana cewka sprężarki
|
|
|
Od kilkunastu godzin poszukuję cewki do modelu sprężarki MSC90C bez żadnych rezultatów czy ktoś miał podobny problem.
Myślałem nad kupieniem używanej sprężarki z allegro i przenieś z jej. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 30-06-2013, 07:13
|
|
|
A co z ta cewką jest nie tak może wystarczy odpowiednio wyregulować szczeline na sprzęgiełku |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
iendei
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer V (1994) 4G92 / F5M22
|
Wysłany: 30-06-2013, 14:04
|
|
|
Jeżeli nie ma przejścia, to może spalił się termik (taki bezpiecznik) i może wystarczy go wymienić. Robiłem tak kiedyś w zafirce i działało (termik kosztował jakieś 5-7 pln). |
|
|
|
 |
lolek93
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 1.6 VII
|
Wysłany: 30-06-2013, 17:46
|
|
|
Nie jestem w stanie sam określić co jej dolega(jestem w tym zielony),ale już któryś kolejny mechanik uważa że to wina jest sprężarki(sprzegiełka ,cewki),instalacja jest szczelna gaz nabity rok temu jeszcze jest.Kupno używanej sprężarki i zamiana jej na starą chyba nie jest za bardzo dobrym pomysłem,gdyż się kupuje "kota w worku" ale chyba nie trzeba przepłukiwać,wymieniać skraplacz itd. przy wymianie cewki czy jestem w błędzie ?
Chciałbym ją naprawić jak najszybciej,gdyż auto w piątek jedzie w trasę.Regeneracja całej sprężarki trochę trwa a auto dopiero będę miał w środę z powrotem.
@up
całkiem możliwe że to tylko ten bezpiecznik się tylko spalił i trzeba jedynie przylutować nowy |
|
|
|
 |
roarflex
Forumowicz

Auto: Lancer CS01,6
|
Wysłany: 30-06-2013, 23:25
|
|
|
Być może mam sprężarkę, w której na skutek wypadku wygięło się kółko napędowe, ale najwcześniej sprawdzę to w czwartek. |
|
|
|
 |
iendei
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer V (1994) 4G92 / F5M22
|
Wysłany: 03-07-2013, 00:43
|
|
|
Jeżeli chcesz wiedzieć, czy cewka działa, to sprawdź, czy jest na niej "przejście" miernikiem. Jeżeli jest, to nie cewka padła, jeżeli nie ma, to albo kupujesz nową (używaną) cewkę, lub próbujesz naprawić swoją. Z tego co kojarzę, to chyba dosyć ważna jest odległość tych blaszek - sprzęgła sprężarki - jeżeli jest zbyt duża (lub są mocno zardzewiałe), to też może być przyczyną padnięcia cewki. |
|
|
|
 |
|