Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kto takie bajery wymyśla..........
Autor Wiadomość
dm17
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2007, 22:43   Kto takie bajery wymyśla..........

a jeszcze lepsze kto takie bajery kupuje..............

http://moto.allegro.pl/sh...?item=155983923

Słyszałem, ze ponoć jak sie przywiesi ząb starego nietoperza do tłumika to spalanie spada o 50% :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2007, 00:16   

No i oczywiście stara zasada, że naklejki na klapie auta dają po +5KM każda :mrgreen:

skaja
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2007, 00:26   

dm17 napisał/a:
Słyszałem, ze ponoć jak sie przywiesi ząb starego nietoperza do tłumika to spalanie spada o 50%

Tylko skad ja ci nietoperza teraz wezme :?: :?:

dager
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2007, 16:09   

skaja napisał/a:
Tylko skad ja ci nietoperza teraz wezme
, sklep zoologiczny - chyba nie :roll: , ale W ZOO napewno :mrgreen:

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Auto: Endeavor
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-01-2007, 16:19   

skaja napisał/a:

Zjazd do najbliższej jaskini na Jurze i masz jak znalazł :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pzdr.

PS "inteligentni" wieśtuningowcy zrobią wszystko co by "parametry autka poprawić tanim kosztem" no i pod takich naiwniaków są te oferty na allegro :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

aniol_jojo
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2007, 06:44   

BUBU napisał/a:
skaja napisał/a:

Zjazd do najbliższej jaskini na Jurze i masz jak znalazł :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pzdr.

PS "inteligentni" wieśtuningowcy zrobią wszystko co by "parametry autka poprawić tanim kosztem" no i pod takich naiwniaków są te oferty na allegro :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

to dlaczego jest to uzywane przez tysiace ludzi i zalecaja to firmy które zajmuja sie tym na co dzien? tu nie chodzi o wzrost mocy tylko o spalanie, uporzadkowanie czasteczek paliwa itd poczytajcie najpierw troche :) (bez obrazy oczywiscie)

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 14-01-2007, 11:21   

aniol_jojo napisał/a:
to dlaczego jest to uzywane przez tysiace ludzi

Bo głupich nie sieją, sami się rodzą

aniol_jojo napisał/a:
zalecaja to firmy które zajmuja sie tym na co dzien?

Biznes jest biznes.....jakby przyszłośc finansowa Twoja i Twojej rodziny od tego zależała, to sprzedawałbyś zęby nietoperza, jakby byli chętni je kupować

Też bez obrazy oczywiście

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2007, 13:22   

A ja slyszalem ze jak zaspawa sie rure wydechowa to spalanie spada o 100% tylko musze to teraz opatentowac i rozkrecam biznes :wink: :lol:

aniol_jojo
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2007, 15:37   

Meteo napisał/a:
A ja slyszalem ze jak zaspawa sie rure wydechowa to spalanie spada o 100% tylko musze to teraz opatentowac i rozkrecam biznes
eh.. poczytajcie http://www.diagnostik.pl/...tml#nasze_testy

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 14-01-2007, 15:46   

Ech....aniol_jojo, naiwny jesteś...... przeczytaj pierwsze zdanie:
Cytat:
Podczas prowadzenia 9-cio miesięcznych badań skuteczności naszych magnetyzerów do testów posłużyło nam dziesięć modeli aut o zróżnicowanej pojemności i mocy silnika, jak również zasilane różnymi rodzajami paliwa (benzyna, gaz LPG oraz olej napędowy):

Sprzedają to, więc co mają napisać: Nie kupujcie, bo każde wydane pieniądze na magnetyzery to wyrzucone pieniądze????

Jak masz 100 zł, to napal nimi w kominku - przynajmniej będziesz miał ciepło z nich, a nie dodatkową masę w samochodzie.....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

aniol_jojo
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2007, 16:49   

eee dobra ja pasuje .. myslcie sobie co chcecie... (z tym ze jesli troche poszukacie to zobaczycie ze magnetyzery sa uzywane w sportach rajdowych.. hmm tak sobie zeby byl ciezszy samoch? no nie wiem jak ktos jest z gory uprzedzony to ja nie bede przekonywac

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 14-01-2007, 17:05   

aniol_jojo, sa uzywane bo producenci sponsoruja teamy rajdowe. ;-) A co do wagi - wiekszosc rajdowek trzeba dociazac bo sa za lekkie. Wiec dlaczego nie zalozyc czegos co sie ma
1. Za darmo
2. Jest ciezkie
3. Moze i daje jakies 0,000071KM?
:mrgreen:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

aniol_jojo
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2007, 18:03   

http://www.ktp.pl/?YSVyMT...jBsdGZ0Lygta2Z1 gość ktory nic nie sprzedaje

PIMOT nazwa mowi sama za siebie http://www.multimag.pl/PI...magow_1_str.htm

http://www.multimag.pl/EU...w%20swiecie.htm

a co Wy na to ?:) zwróccie uwage na strone PIMOTU (naciskac dalej dalej.. itd.. :P )

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 15-01-2007, 00:35   

aniol_jojo, poszukaj sobie gdzies w starych gazetach testu z Instytutu Paliw Plynnych, POlitechnik itd.
Moge Cie tez zapewnic ze Mistrz Polski 2005 w Wyscigach Rownoleglych w Klasie Diesel Marek Staszewski testowal dlugo magnetyzery uzywajac hamowni podwoziowej. Mimo uzycia wszystkich mozliwych magnetyzerow. Ukladania ich itd, przejechania kilkunastu tys km hamownia nie pokazala nic co byloby poza bledem pomiarowym.
Polecam swoja droga poczytac o bledach pomiarowych i wplywu ich nieuwzgledniania na wyniki testow. Moze cos sie wyjasni

Dla mnie to konczy moj udzial w tej dyskusji.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 15-01-2007, 07:00   

A dla mnie raport z PIMOTU jest poprostu poskanowany wrzucony na strony internetowe z wąłsnymi wstawkami of firmy Multimag. Gruga sparawa, jak sie zapłaci to czesto otzymuje sie takie wymiki jakie sie chce otrzymać. Musiałbym przejrzeć szcegółowe raporty badań i zobaczyc co z nich faktycznie wynika, czy wyniki w raporcie nie sa czasami podpicowane.
Moim zdaniem niech kooega skoro sie upiera kupi i sie sam na wąlsnym samochodzi pezekona. I zeby nie byó tak ze mam magnetyzaer to mniej pali i mniej gazu wciskam, bo ja wiem jak to jest jak sie ma LPG.... taniej sie jeżdzi wiec mozna bardzoiej dać w rure i wtedy spalanie wieksze. Wiec naprawde duzo tu zalezy od kierowcy. Zreszta w jednym z raportów jest napisane ze " impon the transmissionjsz jazda tym oszczednosci ze spalania wieksze.."
Pozdrawiam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Odpowiedz do tematu