|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak wyłączyć ABS |
Autor |
Wiadomość |
rydzyk16
Nowy Forumowicz
Auto: instyle 2010
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-09-2013, 14:44 Jak wyłączyć ABS
|
|
|
Witam, gdzie znajduje sie bezpiecznik ABS, ela 2010?
W instrukcji brak takiej informacji. |
|
|
|
 |
KrzysiekPOD [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2013, 11:03
|
|
|
hmm po pierwsze dlaczego chcesz wyłączyć ABS??
w instrukcji raczej takiej informacji nie będzie bo tego nie powinien wiedzieć ktoś to czyta instrukcje taki zamysł konstruktora ale powinno być napisane na pokrywie bezpieczników jak zdejmiesz ją , od srodka powinno pisać albo pod maską są jeszcze bezpieczniki
sprawdz |
|
|
|
 |
rydzyk16
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-09-2013, 21:23
|
|
|
Generalnie, mam problem z hamulcami. Podczas hamowania czuję wyraźne drżenie pedału hamulca.
Po wymuszonym hamowaniu w poślizgu ,tak by załączył sie abs, problem ustaje na kilka dni.
Chcę sprawdzić, czy po wylaczeniu abs problem ustapi? Co wskaże lub wykluczy przyczynę. |
|
|
|
 |
KrzysiekPOD [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2013, 09:50
|
|
|
a wieć myśle że pomogłem opisując gdzie może być bezpiecznik |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 08-09-2013, 23:19
|
|
|
To raczej problem tarcz hamulcowych, lub samego zacisku. Tak myślę, bo nie wiem jakie to pulsowanie. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
rydzyk16
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-09-2013, 22:20
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | To raczej problem tarcz hamulcowych, lub samego zacisku. Tak myślę, bo nie wiem jakie to pulsowanie. |
Tarcze wymienialem juz 2 razy, zaciski sprawdzone. Znajomy mechanik sprawdzal bicie na piastach - wszystko ok.
Wiec łapię sie wszystkich ewentualności. Serwis - powiada, że wjechałem w kałużę podczas hamowania - 3 razy??? I taki problem juz ok 1,5 roku. |
|
|
|
 |
|
|