|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.0 V6] Silnik gaśnie na wolnych obrotach - Pomocy |
Autor |
Wiadomość |
Hanss
Nowy Forumowicz
Auto: 2,5 TDI 96r. 5d
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-09-2013, 22:10 [3.0 V6] Silnik gaśnie na wolnych obrotach - Pomocy
|
|
|
Witam, w moim sporcie '99 po 3 tygodniach nieobecności wyładował się akumulator wiec go naładowałem i rano podczas jazdy silnik mi kilka razy zgasł gdy tylko stanąłem na wolnych obrotach. Wymyśliłem, że to pewnie akumulator już stracił pojemność i trzeba zakupić nowy. Dzisiaj na nowym akumulatorze dzieje się to samo. Po odpaleniu obroty po chwili spadają poniżej 1000 i silnik pracuje równo ale jak chciałem przejechać kawałek i się zatrzymałem przed skrzyżowanie to znów zgasł, musiałem go cały czas trzymać na obrotach i tak za każdym razem. Paliwo też uzupełniłem nowym żeby wyeliminować prawdopodobieństwo zwietrzałej benzyny. Proszę o poradę bo nie wiem od czego zacząć sprawdzanie a jestem za granicą wiec nie mogę łatwo podjechać pod jakiś komputer. Co to może być ? sonda L, silniczek krokowy? pompa wtryskowa ? Czemu sie ten akumulator wyładował, w zimie auto stało miesiąc i aku się nie rozładowywał - Ratunku. |
|
|
|
 |
|
|