Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:00
[I 2.0] alternator czy rolka napinacza
Autor Wiadomość
gorbi145 
Nowy Forumowicz
Luz

Auto: Outlander Ill 2014
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-10-2013, 20:35   [I 2.0] alternator czy rolka napinacza

Chyba mam mały problem, dziwne swiergotanie. Brzmi to mniejwięcej tak (tsz tsz tsz ) :oops: przy zimnym silniku w okolicach ścianki komory silnikowej i kół pasowych .Jakby jakieś łożysko się sypało czy to może alternator ? , bo po kilku minutach jazdy ,czy też pracy silnika świergot cichnie i z czasem zanika proszę o jakieś zdanie nakierowujące .z góry dziękuję za pomoc gorbi145

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-10-2013, 08:34   

Ciężko wyczuć po opisie, ale świergotać na zimnym to może sam pasek wielorowkowy czy jak sie on tam nazywa od osprzętu. U mnie po niecałych 6 latach był w tragicznym stanie cały popękany.

gorbi145 
Nowy Forumowicz
Luz

Wysłany: 06-10-2013, 17:56   

Muszę sprawdzić ten pasek,ale wszystko było wymienione w zeszłym roku .<<rozrząd,pompa wody,napinacze,również ten zewnęrzny i paski wieloklinowe .A przyszło mi jeszcze do głowy .Czy rolka paska na alternatorze też ma łożysko (rozłanczalne ) bo chyba w mazdzie na forum się z takim postem spotkałem .

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 06-10-2013, 19:40   

gorbi145 napisał/a:
Muszę sprawdzić ten pasek,ale wszystko było wymienione w zeszłym roku .<<rozrząd,pompa wody,napinacze,również ten zewnęrzny i paski wieloklinowe

Jakiej firmy montowałeś paski napędu osprzętu ?

gorbi145 
Nowy Forumowicz
Luz

Wysłany: 07-10-2013, 09:59   

Montowane w serwisie w Niemczech auto odkupiłem od rodziny w czerwcu więc muszę sprawdzić we fakturach. W piątek ciotka mi je wysłała pocztą razem z książką serwisową.

marcin123 
Forumowicz

Auto: outlander 2.0
Wysłany: 07-10-2013, 17:05   

to może być rolka napinająca pasek osprzętu

gorbi145 
Nowy Forumowicz
Luz

Wysłany: 07-10-2013, 20:53   

Możesz mieć rację bo ten odgłos dochodzi mniejwiecej z tego obszaru jak już wyżej wspomniałem ale dzięki za nakierowanie jak przez wekkend rozbiorę to dam znać

monsun 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander I 2.0 4WD
Wysłany: 09-10-2013, 09:11   

Odnośnie rolki napinacza, moj byly mechanik kiedys wymienial mi ta rolke na jakas od Fiata bo byla 10razy tansza, ostatnio zaczelo mi znowu piszczec, a ze poszedlem na noze z tym facetem przy wymianie zawieszenia z tylu to nie rozmawiamy:) i nie wiem jaka to rolka, moze ktos z was ma jakis dobry zamiennik, zeby nie placic 350zł za taki badziew?

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 09-10-2013, 22:28   

Ja mam podobny problem, w ciągu pół roku samemu w garażu wymieniłem po kolei napinacz, pasek, alternator, pompę wody i pompę wspomagania. Pozostała mi tylko rolka prowadząca, ale jak się ją zdemontuje porusza to nie słychać dziwnych odgłosów. Chętnie bym coś dopasował choćby na próbę czy to wina rolki czy coś jeszcze.

Odpowiedz do tematu