Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
RĘCZNA REGULACJA ŚWIATEŁ
Autor Wiadomość
miks777 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 pickup 2.5 167KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-11-2013, 16:12   RĘCZNA REGULACJA ŚWIATEŁ

Jestem po wymianie resorów piórowych w L 200.
Okazało się ze tył stoi troszke wyżej i światła mijania jak i drogowe święcą za nisko.
Jak ręcznie moge podnieść swiatełka?
Pozdrawiam

romero 
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Wysłany: 12-11-2013, 18:49   

miks777 napisał/a:
Jak ręcznie moge podnieść swiatełka?

A opuszczałeś ręcznie ? :lol: :roll:

Papaj 
Forumowicz
Eksplorator

Auto: L200 KB4 190 KM 2008r.
Wysłany: 12-11-2013, 20:05   

Cześć, zapewne twój misiu posiada regulację reflektorów elektryczną, i jak przypuszczam masz ją na "0". Możesz podregulować sam, każde mają śruby do podnoszenia- opuszczania jak i prawo-lewo. Tradycyjnie pod sciana w odległości 10m, śruby przeważnie na imbus widoczne jak dobrze zajrzysz w reflektory, tylna obudowa. Pytanie tylko po co? Każda stacja kontroli pojazdów zrobi to od ręki, koszt max 20 pln. Przynajmniej będziesz miał pewność, że nie walisz po oczech innym kierowcom lub świecisz w lusterko wsteczne. Polecam więc opcje nr 2. 8)

miks777 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 pickup 2.5 167KM
Wysłany: 12-11-2013, 23:38   

po jakiego grzyba romero miałem je opuszczac skoro swięca za nisko!!!
tylne resory podniosłu tył pojazdu i dlatego przód swieci niżej.
regulacja elektryczna jest na 0 wiec wyzej ustawic nie moge.
dlatego moje pytanie.
faktycznie papaj rozwiązanie nr.2 jest dobre ale wiecej satysfakcji da mi zrobienie tego samemu:)
szukałem na tylnej obudowie reflektora tej regulacji na imbus i za diabła nie znalazłem.
chyba ze są tam jakies zaslepki które trzeba zdjąc...
zobacze raz jeszcze przy swietle dziennym, a jesli sie nie uda to flaszke bede musiał sobie podarowac:)

Papaj 
Forumowicz
Eksplorator

Auto: L200 KB4 190 KM 2008r.
Wysłany: 13-11-2013, 00:31   

Kurcze, nie mam za bardzo w pamięci jak wygląda przedni pas w nowszej elce. Swoja to wiesz mam ogarniętą... Możliwe, że na pasie sa plastiki zakrywające śruby od regulacji, lub wymaga to demontażu osłon. Zdaję sobie sprawę, że latanie z banałami gdzieś- mała satysfakcja. Obejrzałem sobie wlaśnie reflektor od eLki po 2005r. Chyba jednak odżałowałbym na "flaszkę"niż miał tam pazury wkładać :doubt: . Cóż więcej nie ma co tu gdybać. Pozdro P.

Januszl200 
Forumowicz
Januszl200

Auto: Mitsubishi L200
Wysłany: 18-11-2013, 11:48   

Przy obudowie lampy jest silniczek, który podnosi lampy lub je opuszcza (sterowany z kabiny jak to pisał Papaj) na jego obudowie jest otwór (obok kostki elek.) jest to otwór do regulacji wysokości lampy. Włącz światła i przy pomocy śrubokrętu podkręć ile potrzebujesz.... działa? :biggrin:

Odpowiedz do tematu