Kolorowy wyświetlacz navi |
Autor |
Wiadomość |
wacyrka
Nowy Forumowicz
Auto: grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-11-2013, 17:06 Kolorowy wyświetlacz navi
|
|
|
Witam ponownie
Kolejny problem to wyświetlacz ,nie pokazuje wskazań z komputera ,temperatury zewnętrznej ,spalania ,km do przejechania ,z tego co zauważyłem to cały zestaw został dołożony bo widać drugą instalacje ,oczywiście reszta działa poprawnie .
Jedno co mnie zainteresowało to nie wpięta jedna wtyczka po lewej stronie ,po wpięciu cały zestaw wskaźników oszalał ,przestały wskazywać zegary i wszystko się po zaświecało ,w diagnostyce zablokowana szyna can .Kupiłem mały wyświetlacz z 2006 roku i wszystko działa ,więc go rozebrałem i sprawdziłem gdzie wchodzą te kable z tej wtyczki (czerwony i czarny),połączenie idzie do układu który odpowiada komunikacji can bus po przez cewkę.
Rozebrałem duży wyświetlacz i małe rozczarowanie tam gdzie wchodzą te dwa kable jest przekaźnik i z tego zanik komunikacji ,nie znalazłem tam takiego układu który odpowiada za can bus .
Czy może wie ktoś jak to podłączyć ,może to inna komunikacja ,albo nie te piny.
Proszę o pomoc .
Dzięki |
|
|
|
 |
patrycjuszek
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Pomógł: 13 razy Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 556 Skąd: Wisxnice
|
Wysłany: 17-11-2013, 17:22
|
|
|
W 2007 roki Mitsu w zmieniło CAN, więc albo navi jest starsza niż twoje auto albo odwrotnie. |
|
|
|
 |
wacyrka
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-11-2013, 17:26
|
|
|
Dzięki za zainteresowanie .
Mój Grandis jest z 2005 r navi z końca 2004 ,a to małe co kupiłem z 2006r.
[ Dodano: 17-11-2013, 17:28 ]
jeszcze dodam a radio mp3 z 2008r z pokrętłem na środku |
|
|
|
 |
maniek68
Forumowicz
Auto: Grandis 2.0 DI-D
|
Wysłany: 23-11-2013, 17:51 duży kolorowy wyświetlacz navi
|
|
|
Witam chcę się przyłączyć do tematu w moim grandisie jest taki wyświetlacz i nie mogę w nim ustawić godziny 13 ,14,15 itp. tylko 1,2,3 i mam jeszczę jedno pytanko co muszę zrobić żeby uruchomić navi.co dokupić.. |
|
|
|
 |
wacyrka
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-11-2013, 09:59
|
|
|
Witam.
W mim grandisie navi to osobna wiazka,ktora jest w pieta przez przejście do wtyczki zasilania radia .pod fotelem pasazera jest DVD navi i box do którego jest wszystko podłączone.
U mnie godzina tez pokazuje 1a nie 13 ,ale zato nie pokazuje temperatury ,spalania i dystansu |
|
|
|
 |
maniek68
Forumowicz
Auto: Grandis 2.0 DI-D
|
Wysłany: 25-11-2013, 20:00
|
|
|
witam ponownie mam jeszcze jeden problem ,podczas uruchamiania auta wyświetla mi inspekcję przeglądu może ktoś podpowie jak to wyłączyć ewentualnie jak przestawić datę.
[ Dodano: 10-02-2014, 21:01 ]
Witam ma grandisa z 2006r. z kolorowym wyświetlaczem i mam pytanie czy można do niego podłączyć kamerę cofania. |
|
|
|
 |
Rafał Włodarczy
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi grandis 2.4
|
Wysłany: 09-07-2014, 22:38
|
|
|
Ja mam podobny problem też brak temperatury i nie pokazuje dystansu i spalania wszędzie zera czy ktoś wie co jest grane |
_________________ RAFAŁ W |
|
|
|
 |
brykovitz
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis 2.4
|
Wysłany: 18-11-2018, 22:19
|
|
|
patrycjuszek napisał/a: | W 2007 roki Mitsu w zmieniło CAN, więc albo navi jest starsza niż twoje auto albo odwrotnie. |
Ktoś ugryzł temat? Właśnie wymieniłem stare radio i stary wyświetlacz na nowe. Auto z rocznika 2007. Nie mam u siebie w mieście chyba nikogo, to by mi pomógł. Nie wiem jak sprawdzić jaką mam tą szynę (jak sparować ten zestaw z CANem).. Po podłączeniu wszystkich kostek mam dyskotekę na liczniku. Sam nie znam się za bardzo, nie wiem, czy tą szynę CAN to można wymienić na inną? Czy jakimś interfejsem da się to sparować? Ktoś to ruszył i poradził sobie? Nie chciałbym wracać do starego zestawu..
Pozdrawiam
[ Dodano: 18-11-2018, 22:21 ]
A może jest tu ktoś, kto ma stary CAN i nowy wyświetlacz? Może jakaś podmianka dla testów? Jestem otwarty na propozycje |
|
|
|
 |
|