|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CAxA] Remont głowicy pytanie |
Autor |
Wiadomość |
Lublin_Colt_1,6
Nowy Forumowicz
Auto: Colt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-01-2014, 22:17 [CAxA] Remont głowicy pytanie
|
|
|
Witam mam pytanie jestem świeżo po remoncie głowicy i jak odbierałem głowice to mi powiedział że nie można jeździć na LPG prze pierwsze 1-2tysiące km wiecie coś na ten temat? ze trzeba jeździć na benzynie ??proszę o szybką pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 18-02-2014, 23:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 16-01-2014, 11:11
|
|
|
Podobnie slyszałem że przez pierwsze 1000 km tylko na benzynie lepiej dmuchać na zimne niz potem żałować |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
kaczka81s
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2012 Posty: 651 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 16-01-2014, 23:00
|
|
|
Być może chodzi o to że temperatura spalania gazu jest wyższa, a od tego wypalają się gniazda zaworowe. Podczas remontu miałeś prawdopodobnie, szlifowane zawory i gniazda, są one później docierane, ale podejrzewam że jeszcze przez jakiś czas podczas pracy dopasowują się do siebie.
Ja nie słyszałem takich rzeczy, ale tak jak milo, pisze lepiej dmuchać na zimne, 1000 km to w tydzień albo dwa zrobisz, może wydasz "parę" zł na cpn-ie, ale chyba lepiej to niż później znów głowicę ściągać i robić od nowa. |
_________________ Toyota odeszła
Jest Imprezka
Galant zgnił
Przygarnąłem BMW
 |
|
|
|
 |
|
|