|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] buczenie na biegu jałowym |
Autor |
Wiadomość |
PABLLO KJS
Nowy Forumowicz
Auto: carisma GDI 97r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-01-2014, 21:04 [Cari 1.8 GDI] buczenie na biegu jałowym
|
|
|
WITAM,ma następujący problem z moją cari,ale może zaczne od początku,moje GDI kupiłem z uszkodzonym silnikiem,coś w nim stukało,zapalała się kontrolka oleju i nie miała ciśnienia na jednym cylindrze,niebawiłem się w remont tego silnika tylko zakupiłem drugi słupek,teraz silnik ogolnie ładnie pracuje,tylko podczas pracy na biegu jałowym od czasu do czasu załancza się jakieś buczenie pochodzące z kolektora ssącego,wówczas w cari wolne obroty stają się bardzo niestabilne,nieraz potrafi również zgasnąć,niestety niemoge sobie z tym poradzić,im mam kilka pytać
1)co powoduje to buczenie
2)czy to jest normalne w tych silnikach(podejrzewam że nie)
3) czy winna temu może być przepustnica
i właśnie przepustnica jest mi tu najbardziej podejrzana ponieważ widać że wszystkie śrubki były ruszane,próbowałem ją regulować według instrukcji zawartych na forum łącznie z uczeniem wolnych obrotów,niestety buczenie nadal wystepuje, bardzo proszę o podpowiedzi jak się tego buczenia pozbyć
P.S. przepustnica na linke |
|
|
|
 |
kamir
Mitsumaniak TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Pomógł: 27 razy Dołączył: 14 Lip 2010 Posty: 727 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 26-01-2014, 21:10
|
|
|
A zaglądałeś do przepustnicy czy nie ma w niej zbyt dużo syfu?
Może wystarczy ją wyczyścić i po czyszczeniu nauczyć obrotów?? |
|
|
|
 |
PABLLO KJS
Nowy Forumowicz
Auto: carisma GDI 97r.
|
Wysłany: 26-01-2014, 21:17
|
|
|
przepustnica jest czysta, tzn. niezaglądałem do krokowca bo jest problem z ruszeniem tych trzech śrubek ktore go mocują-czy to może być wina krokowca |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
mateusz8230
Forumowicz
Auto: MitsubishiCarisma 1998.1.8GDi
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Kwi 2012 Posty: 344 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 27-01-2014, 11:30
|
|
|
Witam,mam ten sam problem z tym buczeniem... u mnie dodatkowo nie działa ssanie na zimnym silniku i nie mogę tego naprawić jest to bardzo uciążliwe więc auto pójdzie na sprzedaż ale mało ważne...gdy zaczyna buczeć obroty się podnoszą.A a na rozgrzanym silniku cały czas buczy i to bardzo dobrze słychać gdy się przyłoży ucho do filtra powietrza.Wydaję mi się że to może być spowodowane jakimiś problemem ze sterowaniem krokowcem...albo coś z podciśnieniem. |
_________________ - Who's motor is this?
- Zed's.
- And who is Zed?
- ZED IS ZED BABY AND ZED IS DEAD |
|
|
|
 |
|
|