Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z ustawieniem świateł mijania na przeglądzie
Autor Wiadomość
Poler
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2007, 16:26   Problem z ustawieniem świateł mijania na przeglądzie

Dziś byłem na przeglądzie i dowiedziałem się, że światła mijania w moim Diamante świecą delikatnie za wysoko. Śruby regulacyjne nie działają, próbowałem kręcić. W związku z tym oczywiście nie zaliczyłem badania. Miał ktoś podobne problemy z ustawieniem świateł? Co zrobić z tymi śrubami jeśli kręcą się a jednak snop światła nie przesuwa się. Jest jakaś inna metoda regulacji?

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2007, 08:58   

Wewnątrz auta jest czasami elektryczna regulacja wysokości snopu światła (stosowana w zasadzie tylko przy większych obciążeniach auta) - ale chyba nie o to Ci chodzi.
W zasadzie pozostaje tylko sporóbować ustawić reflektory w zaczepach - zyskasz tym jakiś mały zakres "regulacji".

Poler
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2007, 09:17   

Myślałem żeby na czas przeglądu podczepić betonowy ciężarek z przodu to by się trochę przód obniżył :lol:

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2007, 10:05   

Poler napisał/a:
Myślałem żeby na czas przeglądu podczepić betonowy ciężarek z przodu to by się trochę przód obniżył :lol:

W ołowiu łatwiej Ci będzie rzeźbić :wink: :mrgreen:

Armen
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2007, 21:14   

Ja też mam ten sam problem. Rozkręciłem wszystko i tak nie dałem rady regulować.

Poler
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2007, 00:32   

Znalazłem gościa w Warszawie który rozbiera lampy, regeneruje odbłyśniki - generalnie spec od oświetlenia. Zamówiłem demontaż lamp, czyszczenie szkła i regenerację odbłyśników jak również prawidłowe ustawienie świateł. Trwać to ma 3 dni. Zobaczymy jaki będzie efekt.

Nachbar
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2007, 07:11   

jak już bedzie po to daj znać jaki efekt końcowy.... nasze misie nie szczycą się super krótkimi m- ale to pewnie z wysługi lat .....

Poler
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 15:13   

Dziś wstawiłem auto do zakładu. Lampy już wyjęte, odbłyśniki jadą do regeneracji.
Zamówiłem również przeróbkę na biksenony - będzie wiejski tuning na maksa. Jutro pstryknę kilka zdjęć.

syski
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 18:14   

Żeby Ci znowu czegoś nie zakwestionowali na przeglądzie że może masz biksenony a mają być inne (żartuję )
Myślę że teraz to igłę na drodze zobaczysz, bo u mnie krótkie są do kitu dobrze że jeżdżę tą samą trasą to dziury znam na pamięć :) ale to już nie jest wcale śmieszne te nasze drogi a oni chcą byśmy jeździli na światłach cały rok to będzie bezpieczniej Niemcy nie muszą a mają bezpieczniej
Pozdrawiam

Poler
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2007, 11:02   

Dzisiejsze zdjęcia zrobione przed warsztatem:

Obudowy lamp po demontażu szkieł.

W oczekiwaniu na zregenerowane lampy

Szkła po czyszczeniu

I efekt po zamontowaniu xenonów.

Odpowiedz do tematu