Problem z ustawieniem świateł mijania na przeglądzie |
Autor |
Wiadomość |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 26-01-2007, 16:26 Problem z ustawieniem świateł mijania na przeglądzie
|
|
|
Dziś byłem na przeglądzie i dowiedziałem się, że światła mijania w moim Diamante świecą delikatnie za wysoko. Śruby regulacyjne nie działają, próbowałem kręcić. W związku z tym oczywiście nie zaliczyłem badania. Miał ktoś podobne problemy z ustawieniem świateł? Co zrobić z tymi śrubami jeśli kręcą się a jednak snop światła nie przesuwa się. Jest jakaś inna metoda regulacji? |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2007, 08:58
|
|
|
Wewnątrz auta jest czasami elektryczna regulacja wysokości snopu światła (stosowana w zasadzie tylko przy większych obciążeniach auta) - ale chyba nie o to Ci chodzi.
W zasadzie pozostaje tylko sporóbować ustawić reflektory w zaczepach - zyskasz tym jakiś mały zakres "regulacji". |
|
|
|
 |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2007, 09:17
|
|
|
Myślałem żeby na czas przeglądu podczepić betonowy ciężarek z przodu to by się trochę przód obniżył |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2007, 10:05
|
|
|
Poler napisał/a: | Myślałem żeby na czas przeglądu podczepić betonowy ciężarek z przodu to by się trochę przód obniżył |
W ołowiu łatwiej Ci będzie rzeźbić |
|
|
|
 |
Armen [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2007, 21:14
|
|
|
Ja też mam ten sam problem. Rozkręciłem wszystko i tak nie dałem rady regulować. |
|
|
|
 |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2007, 00:32
|
|
|
Znalazłem gościa w Warszawie który rozbiera lampy, regeneruje odbłyśniki - generalnie spec od oświetlenia. Zamówiłem demontaż lamp, czyszczenie szkła i regenerację odbłyśników jak również prawidłowe ustawienie świateł. Trwać to ma 3 dni. Zobaczymy jaki będzie efekt. |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2007, 07:11
|
|
|
jak już bedzie po to daj znać jaki efekt końcowy.... nasze misie nie szczycą się super krótkimi m- ale to pewnie z wysługi lat ..... |
|
|
|
 |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 15:13
|
|
|
Dziś wstawiłem auto do zakładu. Lampy już wyjęte, odbłyśniki jadą do regeneracji.
Zamówiłem również przeróbkę na biksenony - będzie wiejski tuning na maksa. Jutro pstryknę kilka zdjęć. |
|
|
|
 |
syski [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 18:14
|
|
|
Żeby Ci znowu czegoś nie zakwestionowali na przeglądzie że może masz biksenony a mają być inne (żartuję )
Myślę że teraz to igłę na drodze zobaczysz, bo u mnie krótkie są do kitu dobrze że jeżdżę tą samą trasą to dziury znam na pamięć ale to już nie jest wcale śmieszne te nasze drogi a oni chcą byśmy jeździli na światłach cały rok to będzie bezpieczniej Niemcy nie muszą a mają bezpieczniej
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2007, 11:02
|
|
|
Dzisiejsze zdjęcia zrobione przed warsztatem: