Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
I co dalej?
Autor Wiadomość
Gabriel68 
Forumowicz

Auto: MSS Space Star 1.3 Family 2001
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-01-2014, 22:20   I co dalej?

Mam Miśka 1,3 benzynkę z 2001. Kupiłem go w 2008 i od tej pory użytkuję bezawaryjnie. Niestety Misiek ma swoje lata i dopadła go ruda, która wcina go gdzie się da. Szanse na sprzedanie Miśka w tym stanie wydają się niewielkie. A i jakoś żal się go pozbywać więc jeździmy dalej. Jednak ciekawy jestem waszych opinii co dalej, jakie następne auto? Nie dam rady kupić nowego, ale celowałbym w przedział aut 3-5 letnich. Proszę o wasze sugestie.

irekmiecz 
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Wysłany: 01-02-2014, 16:42   

Mając "miśka" dość długo szukałem godnego następcy. Po przejrzeniu okolicznej oferty rynku wtórnego i oszacowaniu swych możliwości zdecydowaliśmy się na poszukiwania nowego auta i też łatwo nie było ; http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38501
Wówczas w śród używanych chyba najlepszą propozycją były ; Toyota Corolla Verso i Renault Scenic i Opel Meriva, lecz te modele w dobrym stanie były dość kosztowne. Z najbliższych Space Star-owi (w moim mniemaniu) mieszczących się w podanym przedziale wiekowym są ; Citroen C3 Picasso, Kia Venga, Opel Meriva i Hyundai ix20 dodam jeszcze troszkę starsze modele jak; Volkswagen Golf Plus i Ford C-Max. Na "hultaja" zdecydowaliśmy się blisko trzy lata temu (jak to szybko poleciało :roll: ) i jesteśmy bardzo zadowoleni z dokonanego wyboru (chociaż kilku szczegółów się czepiam :mrgreen: )

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 03-02-2014, 20:47   

Pytanie ile osób wozisz tym autem. Myślałeś o Clio Grandtour?

Zuzia 
Forumowicz

Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Wysłany: 03-02-2014, 22:22   

Ja przesiadłem się na "Osiołka" czyli Berlingo 1,6 hdi. Po dwóch latach eksploatacji nie mam większych zastrzeżeń.Poszukałem wersji z modutopem i paroma innymi gadżetami. Długościowo troszkę więcej jak misiek ale bagażnik 650 litrów nie do pogardzenia.Spalanie średnio w mieszanej około 7,5 litra można zejść troszkę niżej ale po co,jak jest dobrze.A i wersja full osobowa.Wprawdzie trzeba się troszkę przyzwyczaić bo czuć w genach pierwotne pochodzenie autka.Nie mam zapędów wyścigowych i z rodzinką spokojnie na wakacje się jedzie.Na rybki ciąga łódkę i jest ok.Ceny części na akceptowalnym poziomie (rozrząd komplet z wymianą 790 pln).Do roboty i do wożenia klamotów na działkę bezkonkurencyjny.To tyle na szybko ale każdy kupuje wg potrzeb.Pozdrawiam Paweł.

Poli77 
Forumowicz

Auto: Lancer CS9 2.0 / SS-II A00 1.2
Wysłany: 04-02-2014, 11:32   

U mnie wybor padl na Lancera (dynamiczny, wygodny, niestety niezbyt pojemny bagaznik, mimo, ze kombi, no i lubi zjesc). Musisz najpierw zdecydowac jakich cech oczekujesz od auta (jaki segment, itd.), ile mozesz zaplacic (minus jakies 3000 na dodatkowe atrakcje: ubezpieczenia, przeglady, itd.), a pozniej dopiero szukac, bo kazdy podpowie cos innego. A ze sprzedaza MSS moze byc roznie. Moj z 1999/2000 poszedl dosc szybko, ale ruda dosc lagodnie sie z nim obchodzila i byl w naprawde dobrym stanie.

Gabriel68 
Forumowicz

Auto: MSS Space Star 1.3 Family 2001
Wysłany: 17-05-2014, 22:41   

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, faktycznie Hyundaia rozpatrywałem, ale i30 w kombiaku, ale wyszło mi, zupełnie nieoczekiwanie, że wśród bliskich znajomych wyskoczył chętny na sprzedaż Grandisa DID z 2007r. Przejechałem się nim kilka razy i spodobał mi się. Wygląda na to, że jeszcze kilka lat zostanę w klubie. Choć na razie wertuję smutne informacje na temat nieszczęsnych silników 2.0 tdi i jak zwykle trudności z dostępem części do Grandisa.
Jednak samo auto urzekło mnie, dupa do bani, ale przód z maską "szturmowca" z gwiezdnych wojen - czad. No i jedzie się tym trochę inaczej niż moją benzynką 1.3. Na niskich biegach 1,2 jest kiepsko, bardzo krótkie i słabe , ale wyżej jest bardzo dobrze. Wygląda, że trzeba się będzie nauczyć jeździć ważącym 1.8 t ropniakiem. No i ten 3 rząd siedzeń w pełni funkcjonalny, przyda się rodzina już spora, a i rodziców na wycieczki zabierać będzie można.

Odpowiedz do tematu