|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] wyciek ropy z cylinderka pompy ssania? |
Autor |
Wiadomość |
hankajoanka
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-02-2014, 22:07 [2.5 TD] wyciek ropy z cylinderka pompy ssania?
|
|
|
Witam
Pozostała mi ostatnia zagadka techniczna Misiaczka.
Jest wyciek ropy z cylinderka pompy odpowiedzialnej za ssanie (z boku koło akumulatora). oczywiscie przy zimnym silniku na ssaniu.
Nie ma żadnych kłopotów z odpalaniem i eksploatacją.
Ropa ubywa w zastraszajaco szybkim tempie, mimo ze jest na ziemi niewielka plama - moze to ma zwiazek
czy ktoś już sie z tym klopotem spotkał?
Prawdopodobnie bardzo ciezko dostac ta uszczelke.
[ Dodano: 16-02-2015, 23:21 ]
Podnoszę temat gdyby kiedyś komuś się przytrafiło.
Jak sie okazało to nie ropa tylko olej i wyciek był w sumie nie wielki ale kłopotliwy.
Trafiłam na właściwą osobę czyli mechanika, który ma dokładnie taki sam model (zreszta użytkownik forum pozdrawiam przy okazji) i wziął Misiaczka w obroty.
Strzałem w 10 okazała się wymiana simeringu który kosztował 8 zł, zalaniem oleju i jeżdzę do dziś.
Po naprawie nie ubywa oleju, fakt faktem auto jest prawie w ogóle nie używane w terenie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|