|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
L200 08 manual - piski przy ruszaniu |
Autor |
Wiadomość |
zeromag
Nowy Forumowicz
Auto: L200 (08)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-03-2014, 21:59 L200 08 manual - piski przy ruszaniu
|
|
|
Witam od nie dawna mam L200 z 2008 roku i mam pytania natury technicznej
- pierwszy to odgłos "cyt cyt cyt" tak jak by zza silnika, czasem jest czasem zanika brak typowego momentu występowania, poprzedni wymienił silnik i twierdzi ze to się ułoży niby rzadziej to się pojawia ale jednak się pojawia denerwuje. co to może być i jak to usunąć.
- drugi odgłos zauważyłem dzisiaj, to pisk, tak jak by gumy , przy ruszaniu odgłos dochodzi z pod kabiny na wysokości łącznia z paką. występuje przy ruszaniu tak do 10 km/h. słychać tylko na zewnątrz, nic nie słychać w kabinie.
dało mi się to podsłuchać dzisiaj - samochód na reduktor na prostej drodze a ja za nim i słuchałem. może jakieś rady, odgłos nie do usłyszenia w czasie postoju, to też nie sprzęgło raczej, w czasie przyspieszania kiedy ten dźwięk się pojawia po wciśnięciu sprzęgła ustępuje.
- przy załączaniu napędu 4x4 taki jak by delikatne "zarybienie" jeździłem innym L200 i nowym Pajero sport i tam przełączanie wchodziło płynnie (wiem mój nie nówka)
poza "świerszczem" w okolicach mocowania pasów więcej na razie problemów nie mam chciał bym żeby auto miało u mnie spokojną emeryturę przy wyjazdach na ryby i było w dobrym stanie wiec za każdą pomoc będę wdzięczny. |
|
|
|
 |
|
|