Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ECU do SIGMA 24 V 3l 96r manual sedan POTRZEBUJĘ BEZ TCL
Autor Wiadomość
HermeS 
Nowy Forumowicz

Auto: SIGMA 24V DOHC
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-03-2014, 23:56   ECU do SIGMA 24 V 3l 96r manual sedan POTRZEBUJĘ BEZ TCL

Witam ! 2 pytania :
1 - Który byście polecili na allegro do mojego modelu bo jest z 4 ale najwłaściwszy na którym ostatnio mój silnik jakoś chodził poza błędami z solonoidów 2 i 3 jako błąd CHECK ENGINE się zapalało - ale silnik chodził normalnie - jeden najwłąściwszy na którym mój motor chodził to był ten za 400 zł do wersji GT 3000 ale jest też z TCL(oznaczenia są identyczne) - którego ja u siebie nie mam w silniku a na oryginalnym kompie zawsze był "niby bład" uwalenia silnika krokowego - ale na tym z GT silnik chodził bez zarzutów ! ! !
2 - czy we Wroc ktoś może ma wieści gdzie by naprawili ten sterownik bo byłem na ZAUŁKU RĘDZIŃSKIM i kolega Łukasz owy elektryk - wymienił kondensatory z tego kompa GT 3000 i nic to nie dało - i dalej zaczęli krazyć wokół tematu silnika krokowego co jest bezcelowe - na kompie od GT silnik chodzi wybornie - a powodem awarii obecnej jak podejrzewam - było wypranie dywanu po str pasażera gdzie jest komp silnika i po pewnym czasie od wyprania , pojechałem do sklepu i już nie wróciłem bo silnik obracał - paliwo dostawał - iskra była - wniosek prosty uwalił się program czy coś tam od otwierania wtrysków - podłączyłem stary komp który zawieszał się na 2500 i po rozgrzaniu silnika skakał obrotami z 1000 na 1500 i tak co sekundę ma czkawkę - ALE silnik na nim odpala - wyłączyłem przepływomierz wtyczkę i silnik ładnie zszedł do 1000 obr i na tym zostaje - ale zachowuje się jak by palił tylko na 4 gary czkawkę ma a przy dodawaniu gazu w czasie jazdy po nabraniu "oddechu" raptem dostaje mocy nominalnej i jedzie już normalnie aż do zmiany biegu gdzie znów zaczyna czkać i szarpać

Chciał bym kupić jakiś - ale kompletnie nie wiem który z allegro wybrać - bo na pewno by działał ten GT 3000 taki jak miałem ostatnio ale z czytaniem błedów solonoid 2 i 3 których przez brak TCL u mnie nie ma ale koszt 400 zł to troche cena chyba z kosmosu jak wahają się od 160 do 300 max - tyle że są do 12 zaworowca więc pewnie do mnie sie to nie nadaje ;(

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Auto: Diamante XS'94
Wysłany: 30-03-2014, 10:33   

nie mam już żadnego ecu wolnego oprócz 12v california

HermeS 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-03-2014, 17:59   

Ale ta 12V to chyba nie pasuje do mojego 24V ? bo nawet nie wiem - chociaż silniki nawet optycznie się bardzo róznią ;(

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 30-03-2014, 18:14   

HermeS, jak chcesz to ja ma wolny ECU od 24 v manual bez TCL :wink:

daleko do mnie nie masz możesz kiedyś podjechać i podłączyć i się zobaczy czy sigma bedzie działać :wink:

HermeS 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 31-03-2014, 13:02   

szpala85 - prosze daj mi sms czy sygnał na kom - to się skontaktuję - dałem na priv info ale chyba tu szybciej bedzie - 605 39 77 24 - pozdrawiam ;)

[ Dodano: 01-04-2014, 19:22 ]
NOOOO I SUPER ! ! ! SZPALA85 Ogromne podziekowania za ECU - w drodze do Jeleniej G Miśka spaliła na uszkodzonym ECU moim ok 20 l paliwa - w drodze powrotnej na Twoim ECU coś koło 8 l - to jest ok 108 km - nie wiem czy to z racji że troszkę tam u Ciebie pod górę jest momentami a w powrotnej to tylko na hamowaniu jazda się opierała ;)

Tak więc temat na chwilę obecną uwazam za ZAMKNIĘTY - serdeczne podziękowania za pomoc i ECU w cenie 0 zł - tak to mogę kupować zawsze ;) - Oczywiście jest to troszkę żartem bo chodzi o handel wymienny i mam nadzieje ze pojawisz się we Wro po to co ustaliliśmy do Twojej nieszczesnej miśki po zawale serducha.

Chyba zacznę tu cześciej zaglądać i mniej bluzgać hehe bo to było powodem wielokrotnego blokowania mnie ;) Ale swiadomość tego jak szybko znów moje auto wróciło do zdrowia dzięki pomocy już któryś raz po pomocy mitsumaniaka jest CUDOWNA ! ! ! A z pozostałych mankamentów to ABS czujnik gdzies mi leży na którymś kole ale to już musze na jakimś kompie diagnostycznym sprawdzić bo organoleptycznie nic a nic nie widać by było nie poprawnie podłączone - i chyba nowy wątek założę bo nie wiem czemu kolejny raz nie równomiernie mi ścierają się tylne tarcze hamulcowe co powoduje potęzne wibracje przy hamowaniu na przednich kołach ;( drugi raz już ten sam temat przerabiam - zmieniłem na tarcze z anglika którego też posiadam na części i było ok na jakiś czas i znów szarpanie mam ;/ Czy to moze być za sprawą ABS ? Bo świeci się czujnik awarii !

Odpowiedz do tematu