|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Galant 2.0td alternatora |
Autor |
Wiadomość |
momek
Nowy Forumowicz Momek
Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-04-2014, 19:38 Galant 2.0td alternatora
|
|
|
Witam..
Ślizgal mi się pasek alternatora,wiec kupiłem nowy,biorę się za wymianę...i okazało się ze to nie wina paska tylko alternatora...a mianowicie pęknięta obudowa alternatora...dokładnie mocowanie do silnika od strony rozrządu...co teraz oddać to do spawania,kupić nowy?i pytanie jeszcze jedno czy od jakiegoś innego modelu pasuje? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 15-04-2014, 20:19
|
|
|
Zdemontować alternator i oddać do regeneracji, pewnie spuchło uzwojenie stojana i rozsadziło obudowe |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
tpodsiadlo
Forumowicz

Auto: Galant V 2.0 V6-24 a/t
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 430 Skąd: sokolow mlp
|
Wysłany: 19-04-2014, 09:48
|
|
|
Jak znam zycie, to obudowa pekla gdzies pomiedzy oczkami uchwytu, bo albo ktos wyjal tulejke z ochwytu albo masz inny alternator i za mocno byl skrecony, i jak pospawasz i skrecisz to znow peknie. |
_________________ To nic ze mam stare auto. czesci do niego sa tak drogie jak do nowych
========================= |
|
|
|
 |
|
|