Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
dogrzewanie silnika
Autor Wiadomość
maniek68 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DI-D
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-06-2014, 15:31   dogrzewanie silnika

Witam czy dogrzewanie silnika elektryczne w zimie jest zabezpieczone bezpiecznikiem, bo u mnie coś te ogrzewanie nie działało gdy włącznik włączałem to kontrolka się paliła i obroty silnika wzrastały ale dmuchało zimne powietrze teraz mam trochę czasu i bym się tym pobawił czy ktoś to rozbierał może jakaś podpowiedz od czego zacząć,przejrzałem książkę i znalazłem skrzynkę z bezbiecznikami w komorze silnika takie wąskie pudełko i pozycja nr.7 rura grzewcza i brak tam bezpiecznika jakby od początku go tam nie było ,brak odejść od niego,może ktoś przerabiał ten temat i mógłby pomóc.

[ Dodano: 10-06-2014, 22:51 ]
Niema nikogo kto by przerabiał ten temat.

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 22-06-2014, 20:10   

Mi się wydaje, że nie ma polegać to na tym, że od razu leci Ci ciepłe powietrze.... tylko po prostu silnik dużo szybciej osiąga temperaturę...

maniek68 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DI-D
Wysłany: 22-06-2014, 21:31   

gołąb napisał/a:
Mi się wydaje, że nie ma polegać to na tym, że od razu leci Ci ciepłe powietrze.... tylko po prostu silnik dużo szybciej osiąga temperaturę...
Pomijając zasadę działania jak to można sprawdzić i jeszcze jedno jak to ma wspomagać rozgrzanie silnika to po co w opisie jest włączanie dmuchawy żeby dmuchała zimne powietrze w zimie .

jan-stan 
Forumowicz

Auto: Mistubishi Grandis 2.0 D
Wysłany: 23-06-2014, 18:32   

Ja, po przeczytaniu instrukcji zupełnie inaczej zrozumiałem, jakie jest przeznaczenie dogrzewania elektrycznego. Według mnie to urządzenie / wg mnie to swoisty rodzaj tzw farelki domowej / służy do szybszego ogrzania kabiny pasażerskiej. U mnie po włączeniu szybciej leci ciepłe powietrze do kabiny niż bez włączonego dogrzewania, ale to może jakieś subiektywne odczucie.

Odpowiedz do tematu