|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
dogrzewanie silnika |
Autor |
Wiadomość |
maniek68
Forumowicz
Auto: Grandis 2.0 DI-D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-06-2014, 15:31 dogrzewanie silnika
|
|
|
Witam czy dogrzewanie silnika elektryczne w zimie jest zabezpieczone bezpiecznikiem, bo u mnie coś te ogrzewanie nie działało gdy włącznik włączałem to kontrolka się paliła i obroty silnika wzrastały ale dmuchało zimne powietrze teraz mam trochę czasu i bym się tym pobawił czy ktoś to rozbierał może jakaś podpowiedz od czego zacząć,przejrzałem książkę i znalazłem skrzynkę z bezbiecznikami w komorze silnika takie wąskie pudełko i pozycja nr.7 rura grzewcza i brak tam bezpiecznika jakby od początku go tam nie było ,brak odejść od niego,może ktoś przerabiał ten temat i mógłby pomóc.
[ Dodano: 10-06-2014, 22:51 ]
Niema nikogo kto by przerabiał ten temat. |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 22-06-2014, 20:10
|
|
|
Mi się wydaje, że nie ma polegać to na tym, że od razu leci Ci ciepłe powietrze.... tylko po prostu silnik dużo szybciej osiąga temperaturę... |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
maniek68
Forumowicz
Auto: Grandis 2.0 DI-D
|
Wysłany: 22-06-2014, 21:31
|
|
|
gołąb napisał/a: | Mi się wydaje, że nie ma polegać to na tym, że od razu leci Ci ciepłe powietrze.... tylko po prostu silnik dużo szybciej osiąga temperaturę... | Pomijając zasadę działania jak to można sprawdzić i jeszcze jedno jak to ma wspomagać rozgrzanie silnika to po co w opisie jest włączanie dmuchawy żeby dmuchała zimne powietrze w zimie . |
|
|
|
 |
jan-stan
Forumowicz
Auto: Mistubishi Grandis 2.0 D
|
Wysłany: 23-06-2014, 18:32
|
|
|
Ja, po przeczytaniu instrukcji zupełnie inaczej zrozumiałem, jakie jest przeznaczenie dogrzewania elektrycznego. Według mnie to urządzenie / wg mnie to swoisty rodzaj tzw farelki domowej / służy do szybszego ogrzania kabiny pasażerskiej. U mnie po włączeniu szybciej leci ciepłe powietrze do kabiny niż bez włączonego dogrzewania, ale to może jakieś subiektywne odczucie. |
|
|
|
 |
|
|