Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
outlander z usa
Autor Wiadomość
platek 
Nowy Forumowicz

Auto: docelowo Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-08-2014, 19:00   outlander z usa

witam,

Szanowni Forumowicze, mam mozliwosc zakupu auta i sprowadzenia go do pl na tzw mienie przesiedlencze. poniewaz mam jeszcze calkiem sporo watpliwosci, prosze Was o pomoc i porade do ponizszych pytan. auto ma pochodzic z rynku usa, ma to byc wersja benzynowa, automat, 4x4 i hak - i na tym moja wiedza o outlanderze sie konczy. najwazniejsze: patrzac na ceny modeli uzywanych, moj budzet celuje w roczniki 2010-2013 lub starsze (wiek nie jest wyznacznikiem dla mnie, wazniejszy jest stan i odp na ponizsze pytania).

1. jaka benzyna dostepna na rynku usa wg Was sprawuje sie najlepiej/ma najmniej usterek?
2. szukam najlepiej wolnossacego silnika, ktory da sie zagazowac (ew wersje turbo, ktora wspolpracuje z instalacja LPG), prosze o podpowiedz jakich oznaczen szukac?
3. jakie przerobki beda wymagane do zarejestrowania auta w pl (pytam o pelny, legalny zakres, nie chce sie bawic w przejscia z diagnostami)?
4. prosze o Wasze opinie czy wersja aut EU/USA sie rozni? docelowo planuje ekspolatacje pojazdu do 10 lat i wiem, ze w tym terminie na pewno sie cos zepsuje, a nie chce zostac bez czesci lub z drogimi czesciami z usa.

mysle, ze powyzsze na poczatek wystarczy, dalsze pytania zadam w trakcie dyskusji.

dzieki i pozdrawiam

edit.

zapoznalem sie z roznymi tematami na forum i w miare znam odp na pyt 1 i 2.
szukam 2.4 lub 3.0 4x4 - czy to sa te same silniki w Second Generation co dostepne w EU?
co do pyt 3:
czy swiatla Xenon ktore swieca w USA symetrycznie mozna przestawic na swiecenie asymetryczne czy nalezy je wymienic?

pzdr p.

Odpowiedz do tematu