|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zbieramy opinie na temat serwisów ASO na Pomorzu. |
Autor |
Wiadomość |
Patel
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI L200 2,5 DID HP 178
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-10-2014, 07:17 Zbieramy opinie na temat serwisów ASO na Pomorzu.
|
|
|
Czeka mnie pierwszy przegląd w moim l200. Przy okazji wymiany oleju silnikowego wymieniam oleje przekładniowe. Po długich i żmudnych poszukiwaniach zdecydowałem sie na:
Olej silnikowy: AMSOIL 5W40 100% Synthetic Diesel Oil
Olej do tylniego i przedniego mostu: Amsoil 75W140 Severe GearR Synthetic (EP) Gear Lube
Olej do reduktora i skrzyni biegów: AMSOIL 75W90 Severe Gear EP Gear Lube
To w ramach wstępu, teraz czekam do 20 Października i jade na serwis do Mitsubishi Plichta w Gdyni. Jak będę po ta wszystko wam opisze i podzielę sie opinia.
Piszcie o zastosowanych olejach i pobytach w serwisach.
Z góry dziękuje.
[ Dodano: 20-10-2014, 13:26 ]
Jestem w trakcie przeglądu, tak wiec opisuje nabierząco, obsługa serwisu na pierwszy rzut oka miła, jednak jak okazało sie przed chwila próbowano mi wmówić ze poniższy filtr 1500A098 - Filtr powietrza - Mitsubishi L200 nie pasuje do mojego samochodu a jeśli go zamontuje to stracę gwarancje. Brawo panie Mirosławie.
A powinienem dodać ze zamówiłem powyższy filtr w trakcie umawiania sie na przegląd. Próbowano mi wstawić zwykły filtr, zauważyłem ten fakt i zaczęły sie powyższe problemy.
Mechanik bardzo fajny pozwolił zostać do końca pracy, odpowiadając na moje pytania. Był bardzo cierpliwy. Niestety nie wiem jak sie nazywał ale podziękowania dla Niego za wytrfałość i fachowość. |
|
|
|
 |
|
|