Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.5 TD] 2,5TD Słabo zapala gdy zimno
Autor Wiadomość
Adi318 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Sport II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-12-2014, 23:40   [2.5 TD] 2,5TD Słabo zapala gdy zimno

Mam problem w mitsu 2.5td 99km gdy temperatura spadnie poniżej 0 i gdy auto stoji przez noc to bardzo długo kręci przed odpaleniem,Świece żarowe sprawdzone,zaworek zwrotny załozony gdyz mialem podejrzenia ze paliwo się cofa,czy któryś z kolegów miał może taki problem,możę padł jakiś czujnik?

michoł 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Wysłany: 20-12-2014, 08:00   

Ja miałem, im większy mróz tym było gorzej, świece niby były sprawdzane ale wymieniłem na NOWE i jak ręką odjął

kubaeso 
Forumowicz

Auto: pajero sport
Wysłany: 20-12-2014, 08:46   

Filtr paliwa wymień na poczatku.świece sprawdz czy masz odpowiednie ja mialem jakis inny voltarz za krotko sie grzaly.Przekaznik grzania swiec posluchaj czy dziala nad lewym kolem pod maska..U mnie byl problem z dziurawym rurkami na zbiorniku paliwa.Przerdzewialy i lapal lewe powietrze.Zawor na pompie wtryskowej moze nie dostaje pradu i nie otwiera sie lub jest uszkodzony.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 20-12-2014, 10:18   

Sprawdź czy rano jak przekręcisz stacyjkę czy na listwie łączącej świece żarowe pojawia się napięcie. To że świece są sprawne to nie wszystko.

Adi318 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Sport II
Wysłany: 21-12-2014, 14:49   

Filter paliwa wymieniony,świece,przekaznik wszystko działa prawidłowo sprawdzone.A moze jakis czujnik sprawdzic?

Odpowiedz do tematu