|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] 2,5TD Słabo zapala gdy zimno |
Autor |
Wiadomość |
Adi318
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-12-2014, 23:40 [2.5 TD] 2,5TD Słabo zapala gdy zimno
|
|
|
Mam problem w mitsu 2.5td 99km gdy temperatura spadnie poniżej 0 i gdy auto stoji przez noc to bardzo długo kręci przed odpaleniem,Świece żarowe sprawdzone,zaworek zwrotny załozony gdyz mialem podejrzenia ze paliwo się cofa,czy któryś z kolegów miał może taki problem,możę padł jakiś czujnik? |
|
|
|
 |
michoł
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2011 Posty: 179 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 20-12-2014, 08:00
|
|
|
Ja miałem, im większy mróz tym było gorzej, świece niby były sprawdzane ale wymieniłem na NOWE i jak ręką odjął |
|
|
|
 |
kubaeso
Forumowicz
Auto: pajero sport
|
Wysłany: 20-12-2014, 08:46
|
|
|
Filtr paliwa wymień na poczatku.świece sprawdz czy masz odpowiednie ja mialem jakis inny voltarz za krotko sie grzaly.Przekaznik grzania swiec posluchaj czy dziala nad lewym kolem pod maska..U mnie byl problem z dziurawym rurkami na zbiorniku paliwa.Przerdzewialy i lapal lewe powietrze.Zawor na pompie wtryskowej moze nie dostaje pradu i nie otwiera sie lub jest uszkodzony. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 20-12-2014, 10:18
|
|
|
Sprawdź czy rano jak przekręcisz stacyjkę czy na listwie łączącej świece żarowe pojawia się napięcie. To że świece są sprawne to nie wszystko. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Adi318
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport II
|
Wysłany: 21-12-2014, 14:49
|
|
|
Filter paliwa wymieniony,świece,przekaznik wszystko działa prawidłowo sprawdzone.A moze jakis czujnik sprawdzic? |
|
|
|
 |
|
|