Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nadkola tylne do Mitsu SS 1.2??
Autor Wiadomość
maja21 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-09-2018, 09:46   Nadkola tylne do Mitsu SS 1.2??

Witam wszystkich,
dopiero od niedawna jestem posiadaczką Miśka SS 1.2 z tego roku.
Mam pytanie, czy w tym modelu istnieje możliwość 'dorobienia' plastikowych osłon nadkoli z tyłu, które zakrywały by większą część, niż te oryginalne?

Czy ktoś już spotkał się z takim tematem? Może pasują osłony z Colta, albo innych samochodów?

Bardzo prosiłabym bym o pomoc, bo na razie w ASO kontaktując się mailowo odpisali mi na odczepnego, że te oryginalne są dobre, i mają być tylko takie :-) ...

Ale jak sami wiecie, plastikowa osłona zasłaniająca całe nadkole lepiej zabezpieczyłaby przed hałasem, solą drogową itp.

Jeśli napisałam w złym temacie to z góry przepraszam.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 23-09-2018, 10:22   

maja21 napisał/a:
Mam pytanie, czy w tym modelu istnieje możliwość 'dorobienia' plastikowych osłon nadkoli z tyłu, które zakrywały by większą część, niż te oryginalne?

Pewnie można, tylko ciężko będzie znaleźć fachowca, któremu będzie się chciało rzeźbić :wink: .
Nie wiem jak z dostępem, ale może lepiej wygłuszyć od strony kabiny matami.
Od zewnątrz można dodatkowo dać jakieś zabezpieczenie w postaci natryskowej.

wawik 
Forumowicz

Auto: MSS 2017 1.2 Mirage
Wysłany: 24-09-2018, 20:18   

Z nowszych roczników jeszcze nadkoli nie widac, ale czy aby nie będzie pasować z rocznika 13-16?bo takie się pokazują.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 24-09-2018, 20:25   

wawik napisał/a:
ale czy aby nie będzie pasować z rocznika 13-16?bo takie się pokazują.

Ale tu chodzi o nadkola do tyłu nie do przodu :wink: .

wawik 
Forumowicz

Wysłany: 24-09-2018, 21:35   

I takie miałem na myśli np. tutaj. https://allegro.pl/mitsubishi-space-star-13-16-nadkole-tylne-lewe-i6736988190.html

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 24-09-2018, 21:41   

Tylko to są oryginały a koleżance chodziło o takie, które zasłonią całą wnękę w nadkolu :wink: .
Tutaj przykład z opla.

Ostatnio zmieniony przez Bizi78 25-09-2018, 05:05, w całości zmieniany 1 raz  

wawik 
Forumowicz

Wysłany: 24-09-2018, 22:11   

To koleżance pozostaje zaprzyjaznić się z tą stroną. https://www.czesciauto24....0265/wneka-kola

maja21 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-09-2018, 22:37   

Dziękuje Wam za odpowiedzi :-)
Myślę, że skoro auto jest produkowane od 2014r komuś w PL na pewno skutecznie udało się zabezpieczyć tylne nadkola. Z moich informacji wynika, że wszystkie mniejsze samochodziki są produkowane w ten sposób (bez osłony tylnego nadkola). Szczerze mówiąc jest to dla mnie trochę rozczarowujące, biorąc pod uwagę, że mieszkamy w kraju, gdzie zimą sypie się sól tonami ;/

Do bardziej popularnych samochodów typu upy i szkody widzę na portalach aukcyjnych, że istnieją takie plastikowe wnęki i nie są oryginalne.
Stąd nadzieja, że może się pojawić też do SS'a :-)

@wawik Dziękuje za link :-)

wawik 
Forumowicz

Wysłany: 25-09-2018, 07:30   

Maja, nie wiem jaki masz model auta i jakie masz wyposażenie, ale producentom samochodów zależy na częstą ich zmiane - nalepiej po upływie gwarancji.
Producentami takich części jak nadkola których szukasz są małe zakłady rzemieślicze, a tutaj jeszcze rzemielśnicy tej luki nie wypełnili.

maja21 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-09-2018, 12:04   

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że producentom zależy na jak najczęstszych zmianach samochodów na nowe ;-) właściwie na wyposażenie mojego miśka nie mogę narzekać gdyż wybrałam wersje Intense poszerzona jeszcze o dodatkowe elementy typu stacja multimedialna itp. ;-) Użytkując go od początku tego miesiąca zauważyłam jednak kilka rzeczy, które mogłyby być lepiej zabezpieczone.
Liczę jednak, że Ci rzemieślnicy skonstruują w najbliższym czasie tą plastikowa osłoną do modelu SS ;-)

Narazie po wysłaniu kilku e maili do serwisów Mitsubishi uzyskałam znikomy efekt. W jednej odpowiedzi otrzymałam informację, że mogą mi nowe auto dodatkowo zakonserwować jakimś bitumem :x Szczerze to się chyba mija z celem skoro Mitsu udziela 12 letniej gwarancji na perforację (?tak się piszę?) podwozia ;-D

Poli77 
Forumowicz

Auto: Lancer CS9 2.0 / SS-II A00 1.2
Wysłany: 25-09-2018, 12:48   

Nad tą dodatkową konserwacją tylnych nadkoli można się zastanowić, bo przy stosunkowo małej popularności tego Miśka u nas, szansa, że ktoś zacznie produkować takie plastiki jest raczej niewielka. Może warto odpytać w DE, tam ich jednak dużo więcej, a drogi też solą ;)

wawik 
Forumowicz

Wysłany: 25-09-2018, 13:06   

Maju, nasze miśki są w podobnej wersji i znalazłem nawet stronę z częściami chociaż nie wszystkimi. https://sklep.intercars.com.pl/szukaj/nadkola-12035/
Kontakt też mają nawet nawet. Ja zaczepiłem ich na fb i odpisali za kilka minut.

maja21 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-09-2018, 14:01   

Dziękuje za odpowiedzi. Na obecny moment niestety nie ma możliwości w naszym kraju zakupu odpowiednich osłon wnęk nadkoli do tego modelu :-(
Następne moje pytanie miało być związane z osłoną silnika, ale to już sobie daruje, bo dowiedziałam się, że osłony pod silnik są dostępne pełne, ale tylko do wersji samochodów na ropę :-D

Jeśli jednak komuś udałoby się znaleźć osłonę nadkoli np. z innych modeli samochodów, która mogłaby pasować w Miśku SS, proszę o odpowiedź/kontakt :-)

wawik 
Forumowicz

Wysłany: 01-10-2018, 19:51   

Maju, w B.B. na Dębowcu mają z zródło zaopatrzenia w części do Mss i możesz sprawdzić co tam mają? Dokładniejsze namiary ewentualnie na pw.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 02-10-2018, 16:00   

maja21 napisał/a:
dowiedziałam się, że osłony pod silnik są dostępne pełne, ale tylko do wersji samochodów na ropę :-D

Po pierwsze, nie spotkałem jak dotąd nowego space stara na ropę :wink: .
Po drugie występuje tylko osłona pod zderzak i na boki jak na diagramie.

Odpowiedz do tematu