Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
fotele SPEED II
Autor Wiadomość
ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2007, 20:20   fotele SPEED II

mam zamiar na alegro kupic kubelki SPEED II i w zwiazku z tym mam pytanie czy warto :?:
czy sa to solidne fotele
czy sa wygodne
jakie macie opinie na ich temat

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 17:13   

chodzi ci o fotele kubełkowe speed 2 miałem podobne w maluchu i sa swietne dla ludzi lubiacych szybkom ostrom jazde sa poprostu stwozone, fotele sa wygodne choc troche twarde sa dopasowane do kierowcy i swietnie trzymaja w zakretach zakup jeszcze sobie pasy 3 lub 4 punktowe i masz pełnie szczescia

poleca i pozdrawiam :) sork za błedy :)

ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 19:12   

dzieki za opinie :wink:
takie wlasnie musza byc te kubelki, twarde i sztywne :!:
zastanawialem sie nad SPARCO EVO ale za drogo(chociaz bylem juz o krok aby je kupic) lub LICO(podrobke EVO) maja konstrukcje rurkowa SA NAPRAWDE SZTYWNE!
ale ostatecznie wypadlo na SPEED 2 tez wydaja sie ok

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 20-02-2007, 19:13 ]
ale w SPEED z tylu nie sa ladne

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 20:17   

kubły z konstrukcja rurkowom to odradzam troche czytałem naten temat i sa troche niebespieczne podczas wypadku ,sparco sa zadrogie to moze bimarco?/ tanie i dobre jak cie interesuje jakikolwiek sprzet typu fotele pasy i takie inne akcesoria do ostrzejszej jazdy zobacz tutaj http://www.rajdy.hoga.pl/gielda/default.asp
mozesz tu kupic tanie urzywane nawet z homologacja akcesora :) :)

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 21:45   

colta calkowicie przerabiasz na sportowke czy po prostu dla siebie zmiana do auta codziennego? bo ja nie wyobrazam sobie jak dostaniesz sie na tylna kanape, no chyba ze juz dawno ja wywaliles ;) moze jakies fotki z przerobki?

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 22:31   

Nie wiem jaka firma ale chyba wlasnie Bimarco robi fotele kubelkowe ktore wygladaja i sa konstrukcji typowych rajdowych ale maja skladane oparcia wlasnie po to by mozna bylo wejsc na tylna kanape i w dodatku maja regulowane oparcie, sa to kubelki do cywili, raz widzialem takie zamontowane w Saxo i naprawde swietnie wygladaly i fajnie sie w nich jechalo :) I ponoc nie sa tak strasznie drogie ale ile konkretnie to niestety niewiem

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-02-2007, 13:53   

co do skladanych kubelkow widzialem takie RECARO ale niestety maja jedna wade.... CENA ale sa zawodowe.. maja regulacje oparcia i jego pochyl do wsiadania... (nie jest to taki pochyl jak w standardowym fotelu ale zawsze latwiej wsiasc... sam chcialem zamontowac kubelek.. le to strasznie dziwnie wyglada gdy jest jeden a zeby 2 to zaraz tylni kanapa przestaje byc przydatna.. i narazie to mnie powstrzymuje...

ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2007, 19:33   

gdybym mial zamiar wozic ludzi z tylu to kupil bym BMW lub Audi, te auta aby miec takie przyspieszenie do 100/godz jak CAO GTi musza miec duze silniki i przez to jaraja benzy duuzo

ja mam lekkie autko (niewiele pali wachy, jest lekkie szybkie i dobre do manewrowania na parkingu) ktore mam zamiar wlasnie przerobic tak aby do tylu nikt sie nie dostal, gdy stoje na swiatlach obok tlustego spasionego BMW to kierowcy takiego potwora smieje sie w oczy :badgrin: a potem jezeli ma watpliwosci to pokazuje mu co potrafi maly

[ Dodano: 21-02-2007, 19:37 ]
mam zamiar przerobic auto dla wlasnej satysfakcji :wink:

ps SPEED II juz sa zamowione, teraz tylko czekam kiedy do mnie przyjada :biggrin:

dzieki za pomoc

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2007, 22:02   

jezeli przerabiasz auto po to zeby sie tylko poscigac na swiatlach to raczej tracisz kase na te fotele bo przeciez na ulicy zazwyczaj jedziesz do przodu, na boki cie nie rzuca :)

na ulice mozna zalozyc ladne aluski, przyciemnic szybki, zalozyc progi, no poprawic osiagi poprzez zmiany w silniku, czy nawet wymienic silnik na wiekszy dla lepszego przyspieszenia, ale auto takie z zalozenia ma byc na ulice, czyli bez przesadyzmu
kubelki kojarza mi sie juz z przerobkami nastawionymi na baaaaardzo agrasywna jazde, jezeli kupujesz te kubelki tylko na ulice bo masz zamiar bokami jezdzic miedzy innymi samochodami to mam wielka nadzieje ze szybko skonczy ci sie ta zabawa...

chcesz miec fajne auto ktore jezdzi na drodze - przerob je z glowa a nie cokolwiek zeby pozniej szpanowac...

znam kolesia takiego powiem szczerze troszke przy kasie, jezdzi na codzien fajna bmw, bez wiekszych przerobek, tylko lekko do smaku, natomiast juz dawno kupil sobie stara lade, wybebeszyl ja, z silnikiem sie bawil, zalozyl kubelki, klatke itp i bardzo czesto jezdzi na rajdy (te nizszej rangi, nie zeby zawodowiec), jezeli widze ta lade na miescie to tylko dlatego ze musi z koniecznosci gdzies ja pojechac i jezdzi nia spokojnie, mimo tego ze to prawdopodobnie najszybsze auto w plocku (pod wzgledem przyspieszenia, chociaz nie gwarantuje)

jezeli cos robic to na pewno z glowa... powodzenia w tjuningowaniu

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 21-02-2007, 23:24   

Zgadzam sie Kubelki sa po to zeby móc ostro szalec w zakretach... a nie z pod swiatel:) z pod swiatel to poprostu wybebesz auto:) lekkie aluski(ale bez szalenstwa w rozmiarze) to samo opony... takie rzeby spokojnie startowac ale zeby nie stawialy duzego oporu... i jazda...

I cwicz cwicz cwicz :) bo dobry kierowca jesli slabo czujesz auto objedzie cie i slabszym 1,6

Powodzenia w dążeniu do celu:)

ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2007, 18:48   

a co ja na wasze opinie odpowiadam? :P

tak jak napisalem: "mam zamiar przerobic auto dla wlasnej satysfakcji" i co tam sobie myslicie na ten temat mnie zupelnie nie interesuje

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 22-02-2007, 21:11   

jakbym mial colta GTi to bym mu oderwal ta nalepke GTi i przykleil GLXi zeby zdziwienie tych z BMW i innych golfopodobnych bylo jeszcze wieksze :P

ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2007, 21:48   

:mrgreen: :mrgreen: :biggrin: :wink: lub naklejkę 1.3 litra :wink:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 22-02-2007, 21:58   

karolgt napisał/a:
jakbym mial colta GTi to bym mu oderwal ta nalepke GTi i przykleil GLXi zeby zdziwienie tych z BMW i innych golfopodobnych bylo jeszcze wieksze
:D Dobry pomysł.
Łukasz W napisał/a:
naklejkę 1.3 litra
Colt GLi :D

ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2007, 20:21   

fotele juz sa :wink:
ale nikt nie mowil ze bedzie tyle problemow z zamontowaniem ich :(

z fotelem pasazera poszlo szybko i dosc sprawnie natomiast fotel kierowcy, tu pojawil sie nielada problem, tam jest regulacja siedziska i fotel jest juz inaczej przymocowany do szyn (mam zamiar kubelki przykrecic do orginalnych mitsuszyn)
niestety nieporadzilem sobie sam, bede musial jutro w firmie dac znajomemu fachowcowi aby to wszystko zrobil (trzeba troche spawac)

Odpowiedz do tematu