|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
powrót do tematu zapchanych spryskiwaczy - tył |
Autor |
Wiadomość |
martucha [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 20:16 powrót do tematu zapchanych spryskiwaczy - tył
|
|
|
ma colta z '97, zanim go sprowadzilam stał jakiś czas (bardzo długi) i niestety pozapychały mi się spryskiwacze, przód już oczyściłam, zdjęłam końcówki i jak puściłam płyn, to poszło błoto (dosłownie, zabryzgał mi się cały samochód), ale problem mam ze spryskiwaczem z tyłu, nie mam pojęcia jak wykręcić końcówkę, żeby ją oczyścić, może podpowiecie , dodam, że jest tam spojler |
|
|
|
 |
Grayson76 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2007, 09:55
|
|
|
Otwórz tylna klapę.Na końcu klapy patrząc na wysokości dachu na środku zobaczysz gumową osłonę.Trzeba to zdjąć i dojście jest.A by nie męczyć się z wyjmowaniem zdjąć przewód włączyć spryskiwacz i niech przeczyści.Do spryskiwacza podłączyć podobny przewodzik i...wtedy potrzebne są mocne płuca.A tak na marginesie to chłop potrzebny do tej roboty jest niewiasty się przyglądają. |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2007, 10:34
|
|
|
dolać alkoholu do płynu i wszystko puści najlepiej spirytusu |
|
|
|
 |
martucha [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2007, 20:24
|
|
|
dzięki, powiadomię jakie są efekty |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 21-02-2007, 08:04
|
|
|
Co do czyszczenia to może i ja napisze bo wczoraj czyściłem w Carismie.
Objawy były takie iż z jednej dziurki płyn leciał a z drugiej nie. Przedmuchiwanie nie pomogło, więc wyjąłem sam spryskiwacz, za pomocą igły wyjąłem te małe prawie kuleczki z otworkami i został sam plastik, co się okazało siedział w środku kawałek gumki i zapychał otworek wylotowy, po przeczyszczeniu zpowrotem włożyłem te małe kuleczki i spryskiwacz jak nowy.
Więc polecam do czyszczenia wyjmowanie tych dyszek a wtedy cały układ można dojkładnie przeczyścić bo wszystko wyleci przez duże otwory. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
martucha [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 18:38
|
|
|
ja mam z tylu światło stopu, muszę sie do niego dobrać, żeby zdjąć tę osłonę, jak mi się uda to zrobić to z resztą sobie poradzę, dzięki |
|
|
|
 |
|
|