Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Automat wrzuca najwyższe przełożenie dopiero po paru km.
Autor Wiadomość
Alpha 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi L200
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 22-05-2015, 22:31   Automat wrzuca najwyższe przełożenie dopiero po paru km.

Witam serdecznie!

Jestem szczęśliwym, nowym właścicielem Mitsubishi L200 2007r z automatyczną skrzynią biegów. Po kupnie prowadzę pierwsze przeglądy i serwis. Samochód miał zbyt duży poziom oleju w automatycznej skrzyni biegów o ok. 1.5-1.8cm powyżej maksimum, lecz pracowała bez zarzutu. Sprawdzałe poziom na ciepłym silniku po ok. 5min jazdy, na pozycji P z włączonym silnikiem.Po prześledzeniu wielu stron internetowych zgodnie z poradami odessałem rurką i dużą strzykawką nadmiar oleju przez rurkę bagnetu. Mieszkam za granicą i zmianę oleju w skrzyni zrobię po powrocie do Polski na urlop w następnym miesiącu. Odessłem jednak zbyt dużo, parę mm poniżej minimum i samochód nie włączał nadbiegu 4rtego biegu. Mam na myśli to, że skrzynia wrzucała pokolei bez problemu wszystkie biegi i na czwartym jakby go nie blokowała go, przez co obroty były podwyższone tj. 2300-2400rmp przy 100km/h. Po ok 5min jazdy problem znikał i czwarty bieg spinało 'na sztywno' i obroty spadały do ciut ponad 2000rmp. Tego samego dnia dolałem odessany olej do poziomu maksimum na ciepłej skrzyni i zachowuje się identycznie. Wczoraj odpiąłem akumulator na całą noc, dzisiejsza jazda, poziom idealny na maksimum lecz problem pozostał. Podwyższone obroty i po kilku-kilkunastu km obroty spadają..

Czym to może być spowodowane? Pozdrawiam!

bodo.83 
Forumowicz

Auto: l200
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-05-2015, 02:21   

czesc mialem podobny problem kupilem samochod lecz po kilku miesiacach zaczela mi skszynia szarpac i przestala wrzucac nadbieg puzniej wpadla w tryb awaryjny oddalem samochod do mechanika i ponoc padl elektrozawor pisze ponoc bo pozniej stwierdzili ze wiazka od skrzyni byla w ktoryms miejscu przetarta i tak naprawde to moze ten elektrozawor byl ok

Odpowiedz do tematu