|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problemy skrzynia i zawieszenie |
Autor |
Wiadomość |
bartek67a [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2007, 00:57 problemy skrzynia i zawieszenie
|
|
|
witam. kupilem sigme 93 rok 3.0 24v automat ( z uszkodzonym silnikiem - pompa wody,rozrzad ). po uruchomieniu silniczek chodzi jak pszczolka lecz :
1) skrzynia chodzi nie tak jak trzeba jakby w trybie awaryjnym tzn. jakby caly czas na jednym biegu nieczuc zmiany i z miejsca muli jak maluch ,jak dojdzie do 80km/h to zaczyna sie zbierac ale przy 150km/h obroty sa bardzo wysokie. wyglada to jakby zatrzymala sie na 3 biegu i z niego rusza i nie przezuca nic.
2) kontrolki od zawieszenia nie zapalaja sie wcale ani alarm ani nic a auto to drabina jak ...
stala pol roku nie odpalana zanim ja kupilem a chcialbym ja doprowadzic do stanu uzywalnosci i troche sie tym pocieszyc z tego wzgledy prosze o pomoc. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 20-02-2007, 07:38
|
|
|
Możliwości są 2:
- problem elektryczny, typu brak zasilania części auta - efekt długiego stania auta w niefajnych warunkach.
- ktoś sprytnie pozbył się problemu uszkadzając silnik i odwracając uwagę od faktycznych problemów - w takim wypadku to szczerze współczuję, ponieważ reanimacja Sigmy 24v to zadanie dla wytrwałych a nakłady nie zamkną się czterocyfrową kwotą.
Przyjmijmy wersję bardziej optymistyczną - skrzynia miga lapmką "D" - jeżeli tak, to jest to objaw trybu awaryjnego. Wycieczka do speca od skrzyń nieunikniona.... A zawieszenie, jak nie zapalają się żadne kontrolki, to na początek musisz sprawdzić zasilania komputera zawieszenia. Nie mamy schematów Sigmy, ale schematy 3000 GT są bardzo podobne, i możliwe do pobrania |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2007, 12:34
|
|
|
Bartek napisał/a: | Nie mamy schematów Sigmy, ale schematy 3000 GT są bardzo podobne, i możliwe do pobrania |
Bartku ależ mamy, są w serwisówkach przyklejonych w topic -u dotyczącym serwisówek. I w temacie zawieszenia zdecydowanie bardziej przypominaja te z galanta Ech te reanimacje
serdecznie pozdrawiam. |
|
|
|
 |
bartek67a [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2007, 21:40
|
|
|
dzieki za odpowiedz. mysle ze nie jest tak zle bo silnik faktycznie byl uszkodzony i niedalo by sie tego zrobic celowo , lecz to juz mam za soba. auto napewno stalo dlugo bo sa tego wyrazne oznaki we wszystkich zakamarkach. co do skrzyni to pala sie wszystkie biegi oczywiscie po wrzuceniu lecz gdy wrzuce Drive nie swieci sie wcale. myslalem ze to uszkodzona dioda czy cos w tym stylu ale wychodzi na to ze nie. co do zawieszenia to mysle ze ktos cos wyjal bo mam dwie duze biale kostki wolne tam gdzie wsowa sie radio i niewiem czy one maja byc do czegos podlaczone ale wyglada na to ze do jakiegos sterownika. napiszcie co tam ma byc. poza tym chcialbym wiedziec gdzie jest i jak sprawdzic czy jest zasilanie sterownika ECSu czy zniklo. jak sprawdzic i od czego zaczac bo moze cos ktos wyjal. pozdrawiam
[ Dodano: 20-02-2007, 21:51 ]
aaaaaaaa i jeszcze jedno wszedlem w te serwisowki od sigmy ale nic z tego nie kumam moze jakies instrukcje bo angielskiego nie znam ( a na elektryce moze wiecej niz troche sie znam ) |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2007, 23:55
|
|
|
Cóż na temat długo by można pisać, jeśli więc jesteś z tej Rumi o której myślę, mogę Ci ten ECS zdiagnozować. Niestety będziesz się musiał w tym celu pofatygować do Gdańska. Ewentualnie zadzwoń: 0606100570, powiem Ci co masz robić a czego nie....
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
bartek67a [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2007, 00:04
|
|
|
dzieki napewno zadzwonie i pogadamy |