|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Colt CJ0 dławi się |
Autor |
Wiadomość |
rednose
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CJ0 1,3 12V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-07-2015, 16:05 Mitsubishi Colt CJ0 dławi się
|
|
|
Witam. Posiadam od niedawna Colta CJ0 1,3 12V 98r, auto dławi się i szarpie przy rozgrzanym silniku na zimnym jest w miarę ok. Dziś rano sprawdzałem kopułke jest nowa kable BREMI tez wyglądają na nowe nie miałem dostępu do świec ponieważ moje klucze nasadowe nie pasują, pożyczę od kogoś i ogarnę. Dzisiaj jak jechałem na zimnym silniku było ok z czasem gdy się zagrzał zaczął się dławić szczególnie jak przy niższych prędkościach wrzucałem wyższy bieg i pedał w podłogę to zaczął przerywać a później to już nawet od 1 biegu się dławił i było słychać jakby strzelało spod maski. Co to może być ? Czytałem różne opinie począwszy od sprawdzenia kopułki, kabli, świec itp. Czy może to być jakiś czujnik bądź też sonda lambda ? Czy diagnostyka komputerowa cokolwiek wykaże pomimo nie świecącego się checka ? |
|
|
|
 |
ludinho1
Forumowicz ludinho1
Auto: CJ swap 1.8 dohc + CS3W kombi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Lip 2010 Posty: 253 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 11-07-2015, 22:14
|
|
|
jak nie ma checka to diagnostyka jest zbędna. układ zapłonowy na 90%. wymień świece a potem przewody WN i będzie grać . miałem identycznie na lipnych przewodach. na zimno jechał a po rozgrzaniu szarpak . |
|
|
|
 |
|
|