|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
pajero 3,2did brak mocy |
Autor |
Wiadomość |
Specjalford
Nowy Forumowicz
Auto: jeep cherokee
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-08-2015, 19:17 pajero 3,2did brak mocy
|
|
|
Witam mam problem z tym zacnym samochodem otóż brak mocy, zero błędów w parametrach wszystko okey , do czasu jak dopadłem taki sam model z dodatkowym czujnikiem doładowania i okazuje się że na postoju w obydwóch modelach na pełnych obrotach daje 1,0 bara ale w działającym modelu podczas jazdy przy obrotach 2500 daje 1,5 bara a w zepsutym przy 4000 tylko 1,1 bara .teraz moje pytanie gdzie szukać przyczyny co najciekawsze problem nastąpił z mocą po wymianie pompy wtryskowej na regenerowaną klient twierdził że nagle zgasł ale do końca miał moc, faktem jest że rozleciała się pompa, coś tu nie trzyma się kupy wężyki do sterowania klapkami i egr są dobrze podpięte wszystko działa.
Co mogło się tak nagle zepsuć lub gdzie szukać przyczyny spadku ciśnienia |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 17-08-2015, 08:40
|
|
|
Sprawdź wtryski na początek. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Specjalford
Nowy Forumowicz
Auto: jeep cherokee
|
Wysłany: 17-08-2015, 12:00
|
|
|
okey sprawdze
[ Dodano: 20-08-2015, 21:09 ]
Specjalford napisał/a: | okey sprawdze |
dałem wtryski do sprawdzenia wychodzi na to że są zabite otworki od drugiego stopnia otwarcia dwa dało się uratować dwa muszę dokupić bo końcówki są drogie. Zamontuje i zobaczę czy coś się zmieni choć to mało prawdopodobne bo gorsze widziałem i moc mają tylko dziwi mnie jedno przy obrotach silnika 4000rpm daje tylko 1,1bara |
|
|
|
 |
|
|